r
Nosalty Logó

Hurkával töltött burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hurkával töltött burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4302 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    145.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4911.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    2561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17216 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    836 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17206 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 2139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk, és a közepüket kivájjuk.
  2. A forgácsokat egy kivajazott tűzálló tálba tesszük.
  3. A hurkát kiszedjük a bőréből. A tojásokat és az uborkát apóra felvágjuk, és a hurkához keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Majorannával fűszerezzük.
  4. A burgonyákat megtöltjük a hurkás töltelékkel. Aburgonyaforgácsokon elhelyezzük.Tetejére a tojássárgájával elkevert tejfölt kenjük. Mindegyiket befedjük 1-1 szelet baconnel.
  5. Előmelegített, forró sütőben addig sütjük, míg a bacon meg nem pirul rajta (kb. 25-30 perc).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14026
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 23.

Ajánló

Ecetes uborkával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Vidék Ízében találtam ezt a receptet. Pont kapóra jött, mivel kaptunk egy kis májas hurka-kóstolót.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk