r
Nosalty Logó

Hurkával töltött burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hurkával töltött burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4302 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    145.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4911.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    2561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17216 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    836 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17206 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 2139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk, és a közepüket kivájjuk.
  2. A forgácsokat egy kivajazott tűzálló tálba tesszük.
  3. A hurkát kiszedjük a bőréből. A tojásokat és az uborkát apóra felvágjuk, és a hurkához keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Majorannával fűszerezzük.
  4. A burgonyákat megtöltjük a hurkás töltelékkel. Aburgonyaforgácsokon elhelyezzük.Tetejére a tojássárgájával elkevert tejfölt kenjük. Mindegyiket befedjük 1-1 szelet baconnel.
  5. Előmelegített, forró sütőben addig sütjük, míg a bacon meg nem pirul rajta (kb. 25-30 perc).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14027
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 23.

Ajánló

Ecetes uborkával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Vidék Ízében találtam ezt a receptet. Pont kapóra jött, mivel kaptunk egy kis májas hurka-kóstolót.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...