Hullámos krémes tejszínnel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Brigus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
17g víz0 kcal
-
13g sertészsír113 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
28g tojás35 kcal
A pudingos krémhez
A tejszínes krémhez
-
50g habtejszín146 kcal
-
3 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
A tetejére
-
8g tortabevonó46 kcal
-
6 kcal
Összesen
694
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
200g víz0 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
330g tojás415 kcal
A pudingos krémhez
-
750g tej420 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
A tejszínes krémhez
-
600g habtejszín1752 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
A tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
-
71 kcal
Összesen
8310
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
6.9g víz0 kcal
-
5.2g sertészsír47 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
11.4g tojás14 kcal
A pudingos krémhez
-
25.8g tej14 kcal
-
4.6g vaníliás pudingpor18 kcal
-
8.6g margarin62 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
A tejszínes krémhez
-
20.6g habtejszín60 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
A tetejére
-
3.4g tortabevonó19 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
286
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 349 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
694
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.1 g
Zsír
-
Összesen 620.7 g
-
Telített zsírsav 249 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 243 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 93 g
-
Koleszterin 1897 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4362.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1528 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 1339 mg
-
Nátrium 1046 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 582.3 g
-
Cukor 323 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 873.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4188 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 529 micro
-
K vitamin: 259 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 1076 mg
-
Retinol - A vitamin: 4029 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1911 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1519 micro
Összesen
8310
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dl víz
-
15 dkg sertészsír
-
15 dkg finomliszt
-
6 db tojás
A pudingos krémhez
-
7.5 dl tej
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
A tejszínes krémhez
-
6 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 csomag habfixáló
A tetejére
-
10 dkg tortabevonó
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tészta készítéséhez felforraljuk a vizet a zsírral, és lassan beleöntjük a lisztet. Ezzel addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. Vigyázzunk, nehogy leégjen.
- Hagyjuk kihűlni, majd robotgéppel egyesével alaposan beledolgozzuk a tojásokat.
- Két felé választjuk a tésztát, és mivel elég ragacsos, egy vizes kanál segítségével simítjuk el a sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe. Ne simítsuk teljesen a tepsi széléig a tésztát, mert igen látványosan hízik sütés közben, és még fel is púposodik. Előmelegített sütőben jó közepes lángon megsütjük.
- A krémhez a tejet a pudingporral megfőzzük. A margarint porcukorral kikeverjük, és ha a puding kihűlt, a két krémet összedolgozzuk.
- Rátesszük az alsó lapra, erre jön a másik krém: habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, beleteszünk vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot, ezekkel is verjük, majd a krémre simítjuk, és rátesszük a másik lapot.
- Tetejét porcukorral megszórjuk. A tortabevonót az olajjal gőzfürdő fölött felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a tésztára.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 22626
- Feltöltés dátuma: 2012. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Brigus
5 recept
Apum kedvence a krémes. Őt akartam ezzel meglepni egy családi összejövetel alkalmával.