r
Nosalty Logó

Hullámos krémes tejszínnel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Brigus
Hullámos krémes tejszínnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A tejszínes krémhez

A tetejére

Összesen 694 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A tejszínes krémhez

A tetejére

Összesen 8310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A tejszínes krémhez

A tetejére

Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 694 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    620.7 g
  • Telített zsírsav
    249 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    1897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4362.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1528 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.3 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    529 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4029 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1911 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 8310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudingos krémhez

A tejszínes krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítéséhez felforraljuk a vizet a zsírral, és lassan beleöntjük a lisztet. Ezzel addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. Vigyázzunk, nehogy leégjen.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd robotgéppel egyesével alaposan beledolgozzuk a tojásokat.
  3. Két felé választjuk a tésztát, és mivel elég ragacsos, egy vizes kanál segítségével simítjuk el a sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe. Ne simítsuk teljesen a tepsi széléig a tésztát, mert igen látványosan hízik sütés közben, és még fel is púposodik. Előmelegített sütőben jó közepes lángon megsütjük.
  4. A krémhez a tejet a pudingporral megfőzzük. A margarint porcukorral kikeverjük, és ha a puding kihűlt, a két krémet összedolgozzuk.
  5. Rátesszük az alsó lapra, erre jön a másik krém: habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, beleteszünk vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot, ezekkel is verjük, majd a krémre simítjuk, és rátesszük a másik lapot.
  6. Tetejét porcukorral megszórjuk. A tortabevonót az olajjal gőzfürdő fölött felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a tésztára.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 22626
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hullámos krémes tejszínnel
Brigus 5 recept

Apum kedvence a krémes. Őt akartam ezzel meglepni egy családi összejövetel alkalmával.

Hozzávalók

A tésztához

A pudingos krémhez

A tejszínes krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...