r
Nosalty Logó

Hot dry noodles (rè gān miàn)

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Hot dry noodles (rè gān miàn)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

szósz

összeállítás

Összesen 874 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

szósz

összeállítás

Összesen 3491 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

szósz

összeállítás

Összesen 362 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2478.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    1826 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    776 micro
  • β-karotin
    2498 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 874 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    194.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9912.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    7303 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    968 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    805 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3105 micro
  • β-karotin
    9993 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1073 micro
Összesen 3491 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    321 micro
  • β-karotin
    1034 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 362 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

szósz

összeállítás

Elkészítés

szósz

  1. Egy tálkában vagy üvegben csomómentesre keverjük az összes hozzávalót. Ha nem szeretjük a nyers hagyma csípősségét, áztassuk forró vízbe 5-10 percre, majd szűrjük le, és úgy tegyük a szószba.

összeállítás

  1. Ehhez a recepthez próbáljunk olyan ázsiai instant tésztát venni, ami előfőzött. Az ilyen, angolul alkaline pasta-nak nevezett lúgos tészta ugyanis a tartósítás miatt picit savanykásabb. Itt ne a marószerre gondoljunk, hanem arra, hogy a bajor perec és a bagel külseje is lúgos fürdőt véve lesz olyan isteni. Persze bármilyen tetszőleges tésztával helyettesíthetjük.
  2. A tésztát forrásban lévő vízbe tesszük 1-2 percre, közben evőpálcák segítségével, kevergetés közben bontsuk szét a tésztatömböt.
  3. A tésztát szűrjük is le, a főzővízből pedig tegyünk félre egy decit. A leszűrt tésztát gyorsan forgassuk össze a szezámolajjal, hogy ne tapadjon.
  4. Adjuk hozzá a szószt és a savanyúságokat: tradicionálisan savanyított zöldbabot és mustárgyökeret tesznek bele. Mi most csak mustárgyökeret kaptunk, így a zöldbab helyett házi savanyított répa került még bele.
  5. Keverjük el alaposan, hogy lássuk a szósz sűrűségét. Ezután jöhet bele a rizsecet, szükség szerint egy kevés a főzővízből, végül az aprított újhagymazöld és koriander.
  6. Alaposan keverjünk rajta még egyet, majd még azon melegében tálaljuk. Szórjuk meg még zöldekkel, szezámmaggal, de locsolhatunk rá egy kevés chiliolajat vagy limelevet is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5826
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 12.

Receptkategóriák

Hot dry noodles (rè gān miàn)
Rosanics Petra 360 recept

Ha szeretitek az utcai gyorskaját, de a hagyományosságra is adtok, akkor a hot dry noodles a ti receptetek! Ez a csodás, tízperces tésztaétel Vuhan tradicionális street foodja, mi pedig nem is tudjuk, eddig miért nem próbáltuk ki! Az előfőzött, instant tésztát épp csak annyi ideig dobják forró vízbe, amíg az átmelegszik, majd gyorsan összekeverik egy szuper, sűrű, szezámos-szójás szósszal. Hús vagy tejtermék nem is kerül bele, a szósz édeskés karakterét savanyított zöldségekkel és jó adag friss zölddel egyensúlyozzák. A tészták egyébként Kínában többnyire vagy levesbetétként szolgálnak, vagy megtöltik őket ilyen-olyan finomsággal, de magában, főételként ritkán fogyasztják, ezért is olyan népszerű ez a Hupej-tartománybeli specialitás.

Hozzávalók

szósz

összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...