Hortobágyi palacsinta GyGittától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
GyGitta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Palacsinta
-
28g tojás35 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g tej7 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
Csirkepaprikás
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
188g csirkecomb209 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Hortobágyi palacsinta
Összesen
638
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Palacsinta
-
110g tojás138 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
Csirkepaprikás
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
750g csirkecomb835 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
11 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
80g tejföl158 kcal
Hortobágyi palacsinta
Összesen
2540
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Palacsinta
-
6.1g tojás8 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g tej2 kcal
-
8.9g finomliszt32 kcal
Csirkepaprikás
-
12.5g csirkemellfilé15 kcal
-
41.6g csirkecomb46 kcal
-
1.7g sertészsír15 kcal
-
9.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
5.6g tv-paprika1 kcal
-
5.6g paradicsom1 kcal
-
4.4g tejföl9 kcal
Hortobágyi palacsinta
Összesen
141
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 761.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 223.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 510 micro
Összesen
638
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.6 g
Zsír
-
Összesen 142.6 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1006 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3045.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 1612 mg
-
Nátrium 638 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 893 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 676 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 705 mg
-
Retinol - A vitamin: 515 micro
-
α-karotin 142 micro
-
β-karotin 1719 micro
-
β-crypt 263 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2040 micro
Összesen
2540
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 143 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
Palacsinta
Csirkepaprikás
-
1 db csirkemellfilé
-
3 db csirkecomb
-
2 ek sertészsír
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 közepes db tv-paprika
-
4 ek tejföl
Hortobágyi palacsinta
Elkészítés
Palacsinta
- A tojást, a cukorral, sóval, liszttel, az apránként hozzáöntögetett tejjel csomómentesre keverjük.
- Palacsintasütőben megolvasztjuk a vajat, és a masszához adjuk.
- Vékony palacsintákat sütünk. (Fél liter tejből nekem 12 db jött ki.)
Csirkepaprikás
- Az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk a zsiradékon.
- Elkeverjük fűszerpaprikával, kicsi vízzel felöntjük (0,5 dl), teszünk bele apróra vágott paprikát, paradicsomot vagy paradicsompürét, és krémes mártást főzünk.
- A felkockázott csirkemellet és csirkecombokat a mártáshoz adjuk, jól átkeverjük, lepirítás után megsózzuk.
- Az elfőtt levet folyamatosan, apránként pótoljuk. A pörkölt 40-60 perc alatt készül el.
Hortobágyi palacsinta
- A csirkepaprikásból a húst kiszedjük, kicsontozzuk, apróra vágjuk.
- A szaftot leszűrjük, a felét a húscafatokhoz adjuk, két evőkanál tejföllel együtt. A másik felét két kanál tejföllel és egy kanál liszttel kis lángon besűrítjük, ha kell megsózzuk.
- A palacsinták közepébe két kanál húspépet halmozunk. A palacsinta alját a töltelékre, a két szélét középre hajtjuk, és feltekerjük.
- A jénai tál vagy egyéb sütőedény alját kivajazzuk (zsírozzuk), a csinos batyukat egymás mellé sorakoztatjuk, és a félretett befőzött szaft felével meglocsoljuk. Kb. 20 percre forró sütőbe toljuk.
- A töltelékeket, a maradék, felforrósított mártással bevonjuk. A tálaláskor plusz tejfölt kínálunk hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5130
- Feltöltés dátuma: 2015. november 28.
Ajánló
Fogyaszthatjuk elő- vagy főételként. Elkészíthetjük előre is, elég étkezés előtt húsz perccel a sütőbe tolni a palacsintákat. Forrón az igazi.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
GyGitta
7 recept
Tipikusan az az étel, amit maradék pörköltből szoktak elkészíteni. Ezúttal minden összetevő frissen készült egy szülinapi kívánság apropóján. A hortobágyi palacsinta nem egy gyorséttermi fogás, de annál gyorsabban tűnik el a tányérról. Mi főételként fogyasztjuk.