r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta GyGittától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
GyGitta
Hortobágyi palacsinta GyGittától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Palacsinta

Csirkepaprikás

Hortobágyi palacsinta

Összesen 638 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Palacsinta

Csirkepaprikás

Hortobágyi palacsinta

Összesen 2540 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Palacsinta

Csirkepaprikás

Hortobágyi palacsinta

Összesen 141 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 638 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.6 g

Zsír

  • Összesen
    142.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3045.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    893 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2040 micro
Összesen 2540 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    143 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Palacsinta

Csirkepaprikás

Hortobágyi palacsinta

Elkészítés

Palacsinta

  1. A tojást, a cukorral, sóval, liszttel, az apránként hozzáöntögetett tejjel csomómentesre keverjük.
  2. Palacsintasütőben megolvasztjuk a vajat, és a masszához adjuk.
  3. Vékony palacsintákat sütünk. (Fél liter tejből nekem 12 db jött ki.)

Csirkepaprikás

  1. Az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk a zsiradékon.
  2. Elkeverjük fűszerpaprikával, kicsi vízzel felöntjük (0,5 dl), teszünk bele apróra vágott paprikát, paradicsomot vagy paradicsompürét, és krémes mártást főzünk.
  3. A felkockázott csirkemellet és csirkecombokat a mártáshoz adjuk, jól átkeverjük, lepirítás után megsózzuk.
  4. Az elfőtt levet folyamatosan, apránként pótoljuk. A pörkölt 40-60 perc alatt készül el.

Hortobágyi palacsinta

  1. A csirkepaprikásból a húst kiszedjük, kicsontozzuk, apróra vágjuk.
  2. A szaftot leszűrjük, a felét a húscafatokhoz adjuk, két evőkanál tejföllel együtt. A másik felét két kanál tejföllel és egy kanál liszttel kis lángon besűrítjük, ha kell megsózzuk.
  3. A palacsinták közepébe két kanál húspépet halmozunk. A palacsinta alját a töltelékre, a két szélét középre hajtjuk, és feltekerjük.
  4. A jénai tál vagy egyéb sütőedény alját kivajazzuk (zsírozzuk), a csinos batyukat egymás mellé sorakoztatjuk, és a félretett befőzött szaft felével meglocsoljuk. Kb. 20 percre forró sütőbe toljuk.
  5. A töltelékeket, a maradék, felforrósított mártással bevonjuk. A tálaláskor plusz tejfölt kínálunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5123
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 28.

Ajánló

Fogyaszthatjuk elő- vagy főételként. Elkészíthetjük előre is, elég étkezés előtt húsz perccel a sütőbe tolni a palacsintákat. Forrón az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
GyGitta 7 recept

Tipikusan az az étel, amit maradék pörköltből szoktak elkészíteni. Ezúttal minden összetevő frissen készült egy szülinapi kívánság apropóján. A hortobágyi palacsinta nem egy gyorséttermi fogás, de annál gyorsabban tűnik el a tányérról. Mi főételként fogyasztjuk.

Hozzávalók

Palacsinta

Csirkepaprikás

Hortobágyi palacsinta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...