Hortobágyi húsos palacsinta Roberto konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelék hozzávalói:
-
150g csirke felsőcomb282 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g víz0 kcal
A palacsintatészta hozzávalói:
-
75g finomliszt273 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g tej14 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
25g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
893
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelék hozzávalói:
-
600g csirke felsőcomb1127 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
A palacsintatészta hozzávalói:
-
300g finomliszt1092 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g tej56 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
100g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3570
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelék hozzávalói:
-
33.8g csirke felsőcomb64 kcal
-
10.1g vöröshagyma4 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
11.3g tejföl22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.6g víz0 kcal
A palacsintatészta hozzávalói:
-
16.9g finomliszt62 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
5.6g tej3 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
5.6g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
202
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 53.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 795 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 235.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
893
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.1 g
Zsír
-
Összesen 212.3 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 978 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3180.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 496 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 1527 mg
-
Nátrium 684 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 941.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 598 mg
-
Retinol - A vitamin: 514 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1108 micro
Összesen
3570
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
A töltelék hozzávalói:
-
60 dkg csirke felsőcomb
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 ek olívaolaj
-
1 csapott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl víz
A palacsintatészta hozzávalói:
-
30 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 dl tej
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 csipet só
Elkészítés
A töltelék hozzávalói:
- Tisztítsuk meg a hagymát, és aprítsuk kis kockákra, majd pirítsuk meg az olajon. Húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, keverjük meg, és öntsük fel 1 dl vízzel. Rakjuk vissza a tűzre, lassú tűzön forraljuk fel, és főzzük puhára a hagymánkat, mert ettől lesz krémes a pörköltszaftunk.
- Adjuk hozzá a megmosott csirkecombokat, és lefedve közepes lángon kezdjük el főzni. Folyamatosan kevergessük, ízesítsük sóval és borssal, majd főzzük puhára.
- Amikor elkészült a pörköltünk, szedjük ki a combokat, majd szedjük le a csontról a húst, és a bőrt se hagyjuk rajta! A húsunkat vágódeszkán aprítsuk fel kis darabokra, és töltsük az elkészült palacsintába. Rakjuk a tölteléket a palacsinta közepébe, hajtsuk rá a két szélét, és tekerjük fel.
- Készítsünk habarást egy kanál lisztből és a tejfölből, rakjuk félre, és turmixszoljuk le a pörköltszaftunkat egy botmixerrel, majd rakjuk vissza a tűzre, és közepes lángon forralva, keverjük hozzá a habarást. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel, és el is készült a szaftunk a palacsintához.
A palacsintatészta hozzávalói:
- Rakjuk tálba a lisztet, a sót, üssük hozzá a tojásokat, öntsük bele a tejet és az olajat.
- Egy gépi habverő segítségével keverjük csomómentesre a tálban a palacsinta összetevőit.
- A szódavízzel pedig lazítsuk fel a tésztát könnyen keverhető állagúra, ügyelve arra, ne legyen túl híg.
- Majd kevés olajon süssük meg a kívánt mennyiséget.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7265
- Feltöltés dátuma: 2018. február 22.
Ajánló
Ajánlom mindazoknak a kedves főzni szerető embereknek, akik szeretik kicsit új köntösben látni a hagyományos magyar recepteket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Íme, a hortobágyi húsos palacsinta, ahogyan én készítem. Igazi kihagyhatatlan klasszikus, aminek a receptjét most már Te is tudod!