r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Mézes Otthontól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hortobágyi húsos palacsinta Mézes Otthontól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sós palacsintához

A húsos töltelékhez

A panírozáshoz

Összesen 942 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sós palacsintához

A húsos töltelékhez

A panírozáshoz

Összesen 5641 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sós palacsintához

A húsos töltelékhez

A panírozáshoz

Összesen 274 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 942 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.6 g

Zsír

  • Összesen
    373.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    1251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5271.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2172 mg
  • Nátrium
    1624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    115 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1286 micro
Összesen 5641 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A sós palacsintához

A húsos töltelékhez

A panírozáshoz

Elkészítés

A sós palacsintához

  1. A darált húsból pörköltet készítünk: a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk.
  2. Levesszük a tűzről, megszórjuk annyi pirospaprikával, hogy szép piros színe legyen és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a húst.
  3. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, kevés majorannával ízesítjük. A pörköltet addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. (Leve ne maradjon, csak sűrű szaft.)
  4. Félretesszük, hogy kihűljön, majd néhány evőkanál sűrű tejfölt keverünk hozzá.
  5. A következő módon megtöltjük az összes palacsintát: a húsos töltelékből kb. két evőkanálnyit a sós palacsintákra halmozunk. A töltelékre hajtjuk a palacsinta két oldalát. A palacsinta felső részét is a húsos töltelékre hajtjuk. A palacsintákat feltekerjük.
  6. A szokásos módon panírozzuk a palacsintákat. Először lisztbe, felvert, sózott tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket. Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük a palacsintákat.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17942
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hortobágyi húsos palacsintákat párolt rizzsel, vagy sült burgonyával, és tartármártással tálalom.

Hozzávalók

A sós palacsintához

A húsos töltelékhez

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...