Hortobágyi húsos palacsinta Mézes Otthontól
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
A sós palacsintához
-
42g finomliszt152 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g tej28 kcal
-
12 kcal
-
17g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
A húsos töltelékhez
-
83g sertéscomb152 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
12 kcal
A panírozáshoz
-
17g finomliszt61 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
942
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
A sós palacsintához
-
250g finomliszt910 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g tej168 kcal
-
71 kcal
-
100g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
A húsos töltelékhez
-
500g sertéscomb910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
71 kcal
A panírozáshoz
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
5641
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
A sós palacsintához
-
12.2g finomliszt44 kcal
-
8.1g tojás10 kcal
-
14.7g tej8 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
4.9g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
A húsos töltelékhez
-
24.4g sertéscomb44 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
2.9g tejföl6 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
A panírozáshoz
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.9g zsemlemorzsa19 kcal
-
12.5g napraforgó olaj110 kcal
Összesen
274
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.1 g
Zsír
-
Összesen 62.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 878.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 132.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
942
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 192.6 g
Zsír
-
Összesen 373.6 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 160 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 118 g
-
Koleszterin 1251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5271.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 319 mg
-
Kálcium 855 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 2172 mg
-
Nátrium 1624 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 792.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 487 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 115 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 288 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 1127 mg
-
Retinol - A vitamin: 485 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1286 micro
Összesen
5641
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
A sós palacsintához
-
3 db tojás
-
3 dl tej
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 dl szódavíz
-
só ízlés szerint
A húsos töltelékhez
-
50 dkg sertéscomb
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
A panírozáshoz
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A sós palacsintához
- A darált húsból pörköltet készítünk: a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk.
- Levesszük a tűzről, megszórjuk annyi pirospaprikával, hogy szép piros színe legyen és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a húst.
- Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, kevés majorannával ízesítjük. A pörköltet addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. (Leve ne maradjon, csak sűrű szaft.)
- Félretesszük, hogy kihűljön, majd néhány evőkanál sűrű tejfölt keverünk hozzá.
- A következő módon megtöltjük az összes palacsintát: a húsos töltelékből kb. két evőkanálnyit a sós palacsintákra halmozunk. A töltelékre hajtjuk a palacsinta két oldalát. A palacsinta felső részét is a húsos töltelékre hajtjuk. A palacsintákat feltekerjük.
- A szokásos módon panírozzuk a palacsintákat. Először lisztbe, felvert, sózott tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket. Bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük a palacsintákat.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 165
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 17947
- Feltöltés dátuma: 2012. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A hortobágyi húsos palacsintákat párolt rizzsel, vagy sült burgonyával, és tartármártással tálalom.