r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Dacotától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Hortobágyi húsos palacsinta Dacotától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez és a szószhoz

Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez és a szószhoz

Összesen 3537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez és a szószhoz

Összesen 133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4354 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5838.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1491 mg
  • Nátrium
    3090 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1681.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1329 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1101 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    2521 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    34830 micro
  • Lut-zea
    1828 micro
Összesen 3537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1314 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez és a szószhoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tojásokat a sóval habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a cukrot, kicsit összedolgozzuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet és a szódát.
  3. Teljesen csomómentesre keverjük, és hozzákeverjük az olvasztott vajat is. 2 órán át hűtőben pihentetjük.
  4. A maradék 2 deka vajat felolvasztjuk, és vékony palacsintákat sütünk belőle. Ebből az adagból 8 palacsinta lesz, ha beleszámoljuk az első, kötelezően elszakadós darabot is.

A töltelékhez és a szószhoz

  1. A hagymát apróra vágjuk. A zsírt megolvasztjuk, és hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk.
  2. Hozzátesszük a füstölt pirospaprikát, és 1-2 percig kevergetjük.
  3. Rátesszük a megmosott csirkecombokat, hozzáadjuk a babérlevelet. Lefedjük, és kis lángon elkezdjük főzni.
  4. Közben felvágjuk a paradicsomot és a paprikát, hozzáadjuk, és lefedve még 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a sót és a borsot is.
  5. Ha a zöldségek készre főttek, hozzáöntjük a paradicsomlevet, és lefedve még kb. 20 percig főzzük. Közben ellenőrizzük, hogy megfőttek-e a combok.
  6. Ha már puhák, kivesszük őket a lábosból. Botmixerrel homogenizáljuk az egész szószt, amíg teljesen krémes lesz.
  7. A tejfölt kikeverjük, majd hozzáadunk egy kanállal a forró szószból, és azzal is elkeverjük. Visszaöntjük a szószba (a hőkiegyenlítés miatt nem lesz pöttyös) és elkeverjük. Hozzácsurgatjuk a tejszínt, megvárjuk, míg újraforr, és elzárjuk a gázt.
  8. A húsról leszedjük a csontokról, és apróra vágjuk. Ez egy ronda, melós rész keressünk hozzá partnert!
  9. 2-3 ek szószt a kockára vágott húshoz adunk, majd jól elkeverjük.
  10. Fogunk egy palacsintát, középre halmozunk pár kanállal a töltelékből. Két végét behajtjuk, majd feltekerjük. Egy kivajazott tepsibe tesszük, majd ugyanígy teszünk a többi palacsintával is.
  11. Ha kész, teszünk rá még bőven szószt, úgy, hogy kb. 2 dl maradjon a tálaláshoz is.
  12. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 percig sütjük.
  13. Ha kész, maradék szósszal és tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 560
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 56523
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 01.

Ajánló

Ebből az adagból 8 szaftos palacsinta lesz. Előételként 8 főre elég, főételnek 4 adag. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenki ismeri a hortobágyi húsos palacsintát - az étel, aminek jó a koncepciója, de valahogy mégis iszonyúan el tudják rontani. Ez a recept viszont tökéletes - szerintem legalábbis. :)

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez és a szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...