r
Nosalty Logó

Holland máj

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Holland máj
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

845
Kalória
58.4g
Fehérje
23.7g
Szénhidrátok
55.5g
Zsír
218.2g
Víz
920.6g
Koleszterin
598.4mg
Rost
5.7g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 845 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3377 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1837.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13364 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 845 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.6 g

Zsír

  • Összesen
    222.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    3683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7351.5 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    524 mg
  • Kálcium
    1665 mg
  • Vas
    190 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    3482 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    873 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53487 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    213 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1856 micro
  • Kolin:
    750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53457 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 3377 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. A májat egészben leöblítjük, megtörölgetjük, és féltenyérnyi vékony szeletekre vágjuk.
  2. Lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalát forró zsírban megsütjük. A megsült májakat egy lapos jénaitálba rendezzük.
  3. A forgatásból megmaradt lisztet vajjal habzásig hevítjük, langyos tejjel felöntjük, és a tejszínt hozzáadva simára kevergetve sűrűre főzzük.
  4. Beledobjuk a reszelt sajtot, reszelt vöröshagymát, és fűszerezzük, megkeverjük. Langyosra hűtjük, és belekeverjük a tojások sárgáját.
  5. A sajtos mártást vastagon a máj szeletekre kenjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

A máj azon felül, hogy nagyon finom, a tudományos ismeretek szerint jelentős D vitamin forrás is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!