r
Nosalty Logó

Holland máj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Holland máj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 845 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3377 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1837.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13364 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 845 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.6 g

Zsír

  • Összesen
    222.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    3683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7351.5 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    524 mg
  • Kálcium
    1665 mg
  • Vas
    190 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    3482 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    873 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53487 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    213 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1856 micro
  • Kolin:
    750 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53457 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 3377 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat egészben leöblítjük, megtörölgetjük, és féltenyérnyi vékony szeletekre vágjuk.
  2. Lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalát forró zsírban megsütjük. A megsült májakat egy lapos jénaitálba rendezzük.
  3. A forgatásból megmaradt lisztet vajjal habzásig hevítjük, langyos tejjel felöntjük, és a tejszínt hozzáadva simára kevergetve sűrűre főzzük.
  4. Beledobjuk a reszelt sajtot, reszelt vöröshagymát, és fűszerezzük, megkeverjük. Langyosra hűtjük, és belekeverjük a tojások sárgáját.
  5. A sajtos mártást vastagon a máj szeletekre kenjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7446
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 19.

Ajánló

Burgonyapürével tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A máj azon felül, hogy nagyon finom, a tudományos ismeretek szerint jelentős D vitamin forrás is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...