r
Nosalty Logó

Holdacska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Holdacska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 842 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 6745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 842 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124 g

Zsír

  • Összesen
    358.4 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    2014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6696.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1425 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2948 mg
  • Nátrium
    1553 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    792.4 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    1324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2063 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1623 micro
Összesen 6745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, citrom reszelt héját, valamint a levét, olvasztott vajat, majd a kikevert cukros tojást hozzáadagolva, összekeverjük a tésztát.
  3. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Egyenletesen, enyhén vizes kézzel elsimítjuk a tepsiben.
  4. Rákenjük a lekvárt egyenletesen.

Töltelék

  1. A kemény habbá felvert tojáshoz hozzáadjuk a cukorral kevert darált diót. Óvatosan, hogy a hab ne essen össze.
  2. Az egész tésztára egyenletes vastagságban kenjük el.
  3. A sütőt légkeverős, 180 fokra állítva kisütjük, kb. 30 perc. A teteje kissé barnás, kemény lesz .
  4. A süteményből, ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kis holdacska alakú sütiket vágunk ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 22501
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 13.

Ajánló

Ha szeretik édesebben, a habos dióhoz óvatosan tehetünk több porcukrot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnapi, ünnepi, vendégváró édesség. Húsvétra is sokszor sütünk a többféle édességekhez.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...