Hólabda Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta készítés
-
73g tojás92 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
11g víz0 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
1 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krém készítés
-
83g tej47 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
5g rum12 kcal
-
13 kcal
Díszítés
-
17g kókuszreszelék110 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
8g vaj60 kcal
Összesen
1243
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta készítés
-
440g tojás554 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
64g víz0 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
5 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém készítés
-
500g tej280 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
30g rum69 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Díszítés
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
7445
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta készítés
-
18.6g tojás23 kcal
-
10.6g cukor41 kcal
-
2.7g víz0 kcal
-
10.6g finomliszt38 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
Krém készítés
-
21.1g tej12 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
6.3g porcukor25 kcal
-
10.6g margarin76 kcal
-
1.3g rum3 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
Díszítés
-
4.2g kókuszreszelék28 kcal
-
6.3g étcsokoládé35 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
Összesen
314
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 67.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1228.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.5 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 79.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 502 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 479 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 343 micro
Összesen
1243
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.2 g
Zsír
-
Összesen 404.3 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 1560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7368.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 1861 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 2890 mg
-
Nátrium 1845 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 831 g
-
Cukor 521 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 475 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3012 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 251 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 1237 mg
-
Retinol - A vitamin: 2875 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1643 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2058 micro
Összesen
7445
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
Tészta készítés
-
8 db tojás
-
25 dkg cukor
-
8 ek víz
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Krém készítés
-
5 dl tej
-
10 dkg finomliszt
-
15 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
-
30 ml rum
-
2 csomag vaníliás cukor
Díszítés
-
10 dkg kókuszreszelék
-
5 dkg vaj
Elkészítés
Tészta készítés
- A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk: a tojásokat külön választjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a sárgáját elkeverjük alaposan a cukorral és a vízzel. (Akkor jó, amikor kicsit kifehéredik, és megnő a térfogata.)
- Ezután hozzáadjuk a szárazanyagokat: a lisztet, a kakaót és a sütőport.
- Majd a fehérjehabot több adagban, óvatosan hozzákeverjük.
- A nyers tésztát próbáljuk két egyenlő részre osztani, mivel ebből az adagból 2 lapot sütünk. (Én a gáztepsiben sütöttem, aminek mérete: 30 x 37 cm.) Kb. 2x15 percig sütjük 180 fokon.
Krém készítés
- A tejet és a lisztet felfőzzük, pont úgy, mintha pudingot készítenénk. (Egy tálkában a lisztet keverjük ki kb. 2 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Ezt a lisztes keveréket adjuk a forrásban levő tejhez.) Hagyjuk kihűlni.
- A lágy margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a rummal. A krémhez adjuk, és jól összekeverjük.
- A kihűlt tésztából pogácsaszaggatóval szép kis karikákat vágunk. Ezek után két korongot összeragasztunk egy kis krémmel, és a teljes oldalát is bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Díszítés
- Vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit vagy a tortabevonót és a vajat, majd a sütemények tetejét bevonjuk vele. (Csokimázzal bekenjük, vagy az olvasztott csokiba mártjuk a kis hólabdákat.)
- Tálalás előtt néhány órán át hűtőben pihentetjük, hogy puha legyen, és a csoki is megdermedjen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30 x 37
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 6707
- Feltöltés dátuma: 2015. február 01.
Ajánló
A szaggatás során keletkezett, feleslegesnek tűnő tésztát gazdaságos kis konyhatündérek módjára felhasználjuk: én egy kis tálkába tépkedtem a tésztadarabokat, és a megmaradt krémmel meglocsoltam, összekevertem, sőt még a kevés maradék kókuszreszelékkel is megszórtam, és másnapra isteni, pudingos reggelink lett belőle. Ha netán még csokiöntet is marad, akkor azzal turbózzátok fel a tetejét :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Ez egy puha, kakaós piskótából készült, krémes-kókuszos, könnyed sütemény! Imádom :)