Hokkaido curry
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
java46
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g hokkaido tök55 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
53 kcal
-
23g gyömbér18 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
3 kcal
-
29 kcal
-
50g víz0 kcal
-
13g szójaszósz8 kcal
Összesen
207
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g hokkaido tök220 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
90g gyömbér72 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
12 kcal
-
114 kcal
-
200g víz0 kcal
-
50g szójaszósz30 kcal
Összesen
824
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
54.4g hokkaido tök12 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
13.1g kápia paprika3 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
4.9g gyömbér4 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.3g fokhagyma4 kcal
-
2.9g hegyes erős paprika1 kcal
-
1.6g kukoricakeményítő6 kcal
-
10.9g víz0 kcal
-
2.7g szójaszósz2 kcal
Összesen
46
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 968.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 741 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 320.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 934 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
207
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3874.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 2962 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1283.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 330 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 170 micro
-
β-karotin 3735 micro
-
β-crypt 964 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
824
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
46
kcal
Hozzávalók
-
1 kg hokkaido tök
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 db kápia paprika
-
15 cm gyömbér
-
1 db hegyes erős paprika
-
200 ml víz
-
5 ek szójaszósz
Elkészítés
- Bevonatos forró serpenyőben az apróra aprított gyömbérgyökeret állandó kavargatás közben sütjük.
- Egy perc múlva beledobjuk az apróra aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk az olajat. A serpenyő mindvégig maradjon forró.
- További 2 percig állandóan kevergetve átsütjük, majd a kockára aprított Hokkaido-t, a felaprított Kápia-és az erőspaprikát dobjuk a serpenyőbe.
- Az egészet jól átforgatjuk, közben az áttört fokhagyma-gerezdeket is beletesszük, s egy lapos falapáttal át-meg átkeverjük.
- Amikor egy kis lét engedett, belehintjük a római köményt, ezzel is átkeverjük, a hőforrást elzárjuk alatta, s lefödve 10 percig pihentetjük. Ez alatt az idő alatt megpuhul.
- Ezután belelocsolunk kb. 6 ek szójaszószt, a kukoricakeményítővel meghintjük, addig keverjük, amíg csomómentes lesz, majd másfél dl vízzel felhígítjuk. Most ismét bekapcsoljuk a serpenyő alatt a hőforrást, és kevergetve felfőzzük úgy, hogy szép sűrűn folyó szósz képződjék rajta.
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 19766
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.
Ajánló
Sót semmiképpen nem teszek bele, mivel a szójaszósz annyira sós, hogy az étel tökéletes ízt kap. Ilyenkor ősszel van a hokkaido ideje, hamar elkészíthető ízletes étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
java46
34 recept
Ezt az ételt azért találtam ki, mert a hokkaido nagyon tetszetős gyümölcs, ízletes és tele minden jóval. Nem kell hámozni, mert a héja hamar puhul, s nem engedi a darabokat a hőben szétesni. Semmiképpen ne főzzük túl, mert akkor egy pép lesz az egész. Egyszerű, vízben párolt rizst tálalok hozzá, de illene apró csíkokra szeletelt pulyka- vagy csirkemell-hirtelensült is mellé. Mivel a rizst só nélkül párolom, a tányéron azt is lehet egy kevés szójaszósszal ízesíteni.