r
Nosalty Logó

Hokkaido curry

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
java46
Hokkaido curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 207 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3874.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    2962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1283.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    3735 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 824 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bevonatos forró serpenyőben az apróra aprított gyömbérgyökeret állandó kavargatás közben sütjük.
  2. Egy perc múlva beledobjuk az apróra aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk az olajat. A serpenyő mindvégig maradjon forró.
  3. További 2 percig állandóan kevergetve átsütjük, majd a kockára aprított Hokkaido-t, a felaprított Kápia-és az erőspaprikát dobjuk a serpenyőbe.
  4. Az egészet jól átforgatjuk, közben az áttört fokhagyma-gerezdeket is beletesszük, s egy lapos falapáttal át-meg átkeverjük.
  5. Amikor egy kis lét engedett, belehintjük a római köményt, ezzel is átkeverjük, a hőforrást elzárjuk alatta, s lefödve 10 percig pihentetjük. Ez alatt az idő alatt megpuhul.
  6. Ezután belelocsolunk kb. 6 ek szójaszószt, a kukoricakeményítővel meghintjük, addig keverjük, amíg csomómentes lesz, majd másfél dl vízzel felhígítjuk. Most ismét bekapcsoljuk a serpenyő alatt a hőforrást, és kevergetve felfőzzük úgy, hogy szép sűrűn folyó szósz képződjék rajta.
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 19766
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.

Ajánló

Sót semmiképpen nem teszek bele, mivel a szójaszósz annyira sós, hogy az étel tökéletes ízt kap. Ilyenkor ősszel van a hokkaido ideje, hamar elkészíthető ízletes étel.

Receptkategóriák

Ezt az ételt azért találtam ki, mert a hokkaido nagyon tetszetős gyümölcs, ízletes és tele minden jóval. Nem kell hámozni, mert a héja hamar puhul, s nem engedi a darabokat a hőben szétesni. Semmiképpen ne főzzük túl, mert akkor egy pép lesz az egész. Egyszerű, vízben párolt rizst tálalok hozzá, de illene apró csíkokra szeletelt pulyka- vagy csirkemell-hirtelensült is mellé. Mivel a rizst  só nélkül párolom, a tányéron azt is lehet egy kevés szójaszósszal ízesíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...