r
Nosalty Logó

Hirtelensült csirkemell sajttal és baconnel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sütőtök89
Hirtelensült csirkemell sajttal és baconnel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

1403
Kalória
84.1g
Fehérje
71g
Szénhidrátok
85.4g
Zsír
412.9g
Víz
310.3g
Koleszterin
5.1g
Rost
7.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1403 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 209 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3027.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    412.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    1277 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1403 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    168.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6054.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    2022 mg
  • Nátrium
    2206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    825.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    222 micro
  • β-karotin
    2555 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 2805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    381 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet, ha van rá lehetőség, előző nap megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a fűszerekkel beszórva, 2 ek olajban pácolva hűtőbe tesszük. A sóvalcsínján bánjunk, mert a bacon és a sajt is elég sós lesz. Ha nincs időnk, akkor csak sütés előtt tesszük meg ugyanezt, nagy jelentősége nincs. Akár a rizst is meg lehet főzni előző nap.
  2. Másnap a zöldséget felkockázzuk/csíkozzuk ízlés szerint, és olajon, sózva-borsozva nagy lángon megsütjük. Először mindig hagymát, majd a paprikát, és a végén a paradicsomot tesszük a serpenyőbe.
  3. Ha átsült a zöldség, beleborítjuk a rizst, és alaposan átforgatva összemelegítjük, majd félretesszük.
  4. A bacont 2 ekolajon szép ropogósra sütjük, és kimerjük egy tálkába. (Azért kell alá olaj, mert én mindig húsosabb, kevésbé zsíros bacont használok, amiből nem biztos, hogy kisül elegendő zsír.)
  5. A serpenyőben maradt zsiradékra fektetjük a csirkemell-szeleteket, és egyik oldalukat hirtelen kisütjük. Akkor jó, ha kicsit ropogósabbra odakap, ezért nem szabad lefedni, nehogy párolódjon.
  6. Ha megsült az egyik oldal, megfordítjuk őket, és rájuk halmozzuk a kisütött bacont, erre pedig jó bőségesen rászórjuk a sajtot.
  7. Ekkor közepesre vesszük a lángot, és lefedve 3-5 perc alatt készre sütjük, így a sajt is szépen ráolvad.
  8. Frissen, azonnal tálaljuk a körettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Sokat és örömmel rögtönzök a konyhában, ebből pedig nagyon klassz ebédek és vacsorák születnek. :) Ez volt a legutóbbi szenzációm a maga egyszerűségével és gyorsaságával. Pláne, hogy a sajt és a bacon összesültek ropogós-nyúlósra, óóó... Volt itthon megmaradt rizs és pár szelet bepácolt "SOS" hús is (szinte mindig van a hűtőben egy pár szelet csirkemell bepácolva, készenlétben, ha gyorsan kell valami finom és egészséges), így hát 20 perc alatt asztalhoz ültünk. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!