r
Nosalty Logó

Hirtelensült csirkemell sajttal és baconnel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sütőtök89
Hirtelensült csirkemell sajttal és baconnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1403 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 209 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3027.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    1277 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1403 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    168.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6054.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    2022 mg
  • Nátrium
    2206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    825.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    222 micro
  • β-karotin
    2555 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 2805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    381 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet, ha van rá lehetőség, előző nap megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a fűszerekkel beszórva, 2 ek olajban pácolva hűtőbe tesszük. A sóvalcsínján bánjunk, mert a bacon és a sajt is elég sós lesz. Ha nincs időnk, akkor csak sütés előtt tesszük meg ugyanezt, nagy jelentősége nincs. Akár a rizst is meg lehet főzni előző nap.
  2. Másnap a zöldséget felkockázzuk/csíkozzuk ízlés szerint, és olajon, sózva-borsozva nagy lángon megsütjük. Először mindig hagymát, majd a paprikát, és a végén a paradicsomot tesszük a serpenyőbe.
  3. Ha átsült a zöldség, beleborítjuk a rizst, és alaposan átforgatva összemelegítjük, majd félretesszük.
  4. A bacont 2 ekolajon szép ropogósra sütjük, és kimerjük egy tálkába. (Azért kell alá olaj, mert én mindig húsosabb, kevésbé zsíros bacont használok, amiből nem biztos, hogy kisül elegendő zsír.)
  5. A serpenyőben maradt zsiradékra fektetjük a csirkemell-szeleteket, és egyik oldalukat hirtelen kisütjük. Akkor jó, ha kicsit ropogósabbra odakap, ezért nem szabad lefedni, nehogy párolódjon.
  6. Ha megsült az egyik oldal, megfordítjuk őket, és rájuk halmozzuk a kisütött bacont, erre pedig jó bőségesen rászórjuk a sajtot.
  7. Ekkor közepesre vesszük a lángot, és lefedve 3-5 perc alatt készre sütjük, így a sajt is szépen ráolvad.
  8. Frissen, azonnal tálaljuk a körettel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12141
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.

Ajánló

Ha gyorsan szeretnénk valami istenit és egészségeset, amit általában a nagyevő férfiaktól kezdve a gyerekekig bárki elé tehetünk. Én mindig barnarizst használok, és szőlőmagolajjal sütök, ahogy a képen látható ételt is. Jól illik hozzá a majonéz/tartármártás, vagy egy kis fokhagymás tejföl is. Ha pedig van otthon egy felbontott doboz tejszín, löttyinthetünk a hézagokba a húsok közé az utolsó két percben, mert kicsit még szaftosabbá teszi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

Sokat és örömmel rögtönzök a konyhában, ebből pedig nagyon klassz ebédek és vacsorák születnek. :) Ez volt a legutóbbi szenzációm a maga egyszerűségével és gyorsaságával. Pláne, hogy a sajt és a bacon összesültek ropogós-nyúlósra, óóó... Volt itthon megmaradt rizs és pár szelet bepácolt "SOS" hús is (szinte mindig van a hűtőben egy pár szelet csirkemell bepácolva, készenlétben, ha gyorsan kell valami finom és egészséges), így hát 20 perc alatt asztalhoz ültünk. :)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...