Hideg uborkaleves Zebu konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Kovászos uborka elkészítése
-
200 g joghurt
-
1 teáskanál kapor
-
2 dl zöldség alaplé
-
2 késhegynyi négyszínű bors
Uborkaleves
130
Kalória
6.4g
Fehérje
21.3g
Szénhidrátok
3g
Zsír
324.8g
Víz
6.5g
Koleszterin
2.7g
Rost
7.2g
Cukor
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
Kovászos uborka elkészítése
-
150g kovászos uborka23 kcal
-
100g uborka15 kcal
-
150g kovászosuborka-lé0 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
50g zöldség alaplé4 kcal
-
13g kenyér34 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
Uborkaleves
Összesen
130
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
Kovászos uborka elkészítése
-
600g kovászos uborka90 kcal
-
400g uborka59 kcal
-
600g kovászosuborka-lé0 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
50g kenyér137 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0 kcal
Uborkaleves
Összesen
515
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
Kovászos uborka elkészítése
-
26.8g kovászos uborka4 kcal
-
17.8g uborka3 kcal
-
26.8g kovászosuborka-lé0 kcal
-
8.9g joghurt5 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
8g kapor3 kcal
-
8.9g zöldség alaplé1 kcal
-
2.2g kenyér6 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
Uborkaleves
Összesen
23
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 727.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 324.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
130
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2910.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 857 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 628 mg
-
Nátrium 1100 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 1299.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 798 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 166 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 396 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 457 micro
-
β-crypt 258 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
515
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
23
kcal
Elkészítés
Kovászos uborka elkészítése
- Az uborkákat három bemetszéssel a közepén és a két vége levágása után egy nagyobb üvegbe rakjuk. Friss fokhagymát, friss kaprot teszünk még mellé, én elég sokat szoktam...
- A felforralt, majd valamennyire visszahűtött vízbe rakunk sót, és ezzel öntjük nyakon az uborkát.
- A tetejébe szigorúan csak kovásszal készült házi kenyeret rakunk, alaposan megpirítva, hogy ne hulljon szét a vízben. Lélegző fedést rakunk rá.
- Napra tesszük, és figyeljük, hogyan élvezi a napozást, néha megforgatjuk, hogy érezze a törődést.
Uborkaleves
- Apró kockákra vágjuk a kovászos uborkát és a fürtös uborkát, beletesszük egy edénybe, hozzáöntjük a kovászos uborka levét, plusz a joghurtot és a zöldség alaplét.
- A kaprot finomra vágjuk, és úgy szórjuk bele. Ízesítjük ízlés szerint.
- Hűtőbe rakjuk, és jól lehűtjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
A legjobb nagy melegben és nagyon hidegen.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!