Hideg csokis kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
FóKa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
69g tojás87 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
53 kcal
-
17 kcal
A krémhez
Összesen
1008
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
68 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
4025
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
17.6g tojás22 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj14 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
A krémhez
-
5.7g vaníliás pudingpor22 kcal
-
38.3g tej21 kcal
-
12.8g margarin92 kcal
-
12.8g porcukor49 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
255
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 56.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1426.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 441 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.7 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 506 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
1008
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.6 g
Zsír
-
Összesen 225.3 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5705.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 1763 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 1992 mg
-
Nátrium 1613 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 446.7 g
-
Cukor 285 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 235.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2025 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 748 mg
-
Retinol - A vitamin: 1923 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1220 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1242 micro
Összesen
4025
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
255
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
5 ek cukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
20 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
Elkészítés
A piskótához
- Először a megfőzzük a pudingport a krémhez: a 6 dl tejben simára keverjük a pudingporokat, majd feltesszük főni, alacsony fokozaton. Kemény pudingot készítünk, majd félretesszük hűlni.
- A piskótával folytatjuk: a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Alisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a kakaót. Atojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákhozadjuk a cukort, majd fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, tovább keverjük, végül a sütőporos kakaós lisztet is belekeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojások habját is.
- Sütőpapíros tepsibe egyenletesen elsimítjuk, majd tűpróbáig sütjük. Hamar megsül.
- Amíg a piskóta hűl, folytatjuk a krém készítését: a langyos margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília aromát/vanília rúd kikapart belsejét (ki hogy szereti), végül beletesszük a teljesen kihűlt pudingot is. Jól elkeverjük. Ízlés kérdése a továbbiak, lehet bele rakni még cukrot és/vagy vaníliát.
- Ha a piskóta kihűlt, félbevágjuk, az alsó lapra halmozzuk a krémet, és egyenletesen eloszlatjuk, majd óvatosan rárakjuk a tetejét.Hideg, hűvös helyre rakjuk, legalább 2-3 óra hosszát pihentetjük, de ha van mód rá,egy éjszakát is hagyhatjuk állni.
- Lehet a tetejére csokoládét olvasztani, én nem szoktam. Porcukrot szitálok rá. Szerintem így is mutatós, de ízlés kérdése.
- Hidegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32x32
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 507
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 62348
- Feltöltés dátuma: 2013. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
FóKa
2 recept
Hideg csokis kocka, nevével ellentétben inkább vaníliás, nagyon vaníliás. Ez a nyalánkság nagyon igényli a hideget, akkor készítsük el, ha van mód hideg helyen tartani. Én nagyon szeretem ezt a sütemény, egyszerű elkészíteni, finom krémes, tésztája pihe könnyű, omlós. Télen sokat megsütöm, karácsonyra vagy szilveszterre, férjem születésnapjára, édesapám születés- és névnapjára mindig sütök belőle egy tepsivel. Megunhatatlan. Nagyon hamar elfogy.