r
Nosalty Logó

Hideg csokis kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
FóKa
Hideg csokis kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4025 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 255 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1426.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 1008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5705.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1763 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    1613 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.7 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    748 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 4025 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 255 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a megfőzzük a pudingport a krémhez: a 6 dl tejben simára keverjük a pudingporokat, majd feltesszük főni, alacsony fokozaton. Kemény pudingot készítünk, majd félretesszük hűlni.
  2. A piskótával folytatjuk: a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Alisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a kakaót. Atojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákhozadjuk a cukort, majd fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, tovább keverjük, végül a sütőporos kakaós lisztet is belekeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojások habját is.
  3. Sütőpapíros tepsibe egyenletesen elsimítjuk, majd tűpróbáig sütjük. Hamar megsül.
  4. Amíg a piskóta hűl, folytatjuk a krém készítését: a langyos margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília aromát/vanília rúd kikapart belsejét (ki hogy szereti), végül beletesszük a teljesen kihűlt pudingot is. Jól elkeverjük. Ízlés kérdése a továbbiak, lehet bele rakni még cukrot és/vagy vaníliát.
  5. Ha a piskóta kihűlt, félbevágjuk, az alsó lapra halmozzuk a krémet, és egyenletesen eloszlatjuk, majd óvatosan rárakjuk a tetejét.Hideg, hűvös helyre rakjuk, legalább 2-3 óra hosszát pihentetjük, de ha van mód rá,egy éjszakát is hagyhatjuk állni.
  6. Lehet a tetejére csokoládét olvasztani, én nem szoktam. Porcukrot szitálok rá. Szerintem így is mutatós, de ízlés kérdése.
  7. Hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 507
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 62279
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg csokis kocka, nevével ellentétben inkább vaníliás, nagyon vaníliás. Ez a nyalánkság nagyon igényli a hideget, akkor készítsük el, ha van mód hideg helyen tartani. Én nagyon szeretem ezt a sütemény, egyszerű elkészíteni, finom krémes, tésztája pihe könnyű, omlós. Télen sokat megsütöm, karácsonyra vagy szilveszterre, férjem születésnapjára, édesapám születés- és névnapjára mindig sütök belőle egy tepsivel. Megunhatatlan. Nagyon hamar elfogy.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...