r
Nosalty Logó

Házi Toffifee szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Házi Toffifee szelet
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

a karamell réteghez:

a nugátos réteghez:

továbbá:

Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

a karamell réteghez:

a nugátos réteghez:

továbbá:

Összesen 4452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

a karamell réteghez:

a nugátos réteghez:

továbbá:

Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    262.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    734 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 4452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 456 kcal

Hozzávalók

a karamell réteghez:

a nugátos réteghez:

továbbá:

Elkészítés

a karamell réteghez:

  1. Készítsük el a karamellás réteget. Először béleljük ki a formát, amiben majd rétegezni szeretnénk az édességet sütőpapírral, és olajozzuk is meg (én egy 13x22 cm-es formát használtam).
  2. Tegyük fel egy lábasban vagy valamilyen tapadásmentes edényben a cukort közepes lángon a tűzre, és míg meg nem olvad, ne nyúljunk hozzá. Ha kezd barnulni, tegyük hozzá a két kanál vizet, és kézi habverővel elegyítsük el benne. Jöhet hozzá a tejszín, a vaj és a méz is, és forraljuk még pár percig folyamatos kevergetés közben. Végig habzik majd, de ha leemeljük a tűzről, szép, egyenletes masszát kell kapnunk. Ezt gyorsan töltsük is bele a kiolajozott formába.
  3. Ha egy picit megdermedt, nyomkodjuk bele a mogyorókat félig (én egyenlő távolságokat tartva osztottam el őket, hogy minden falatba jusson majd).
  4. Készítsük el a nugátot. Ha világosabb nugátot szeretnénk, használhatunk tejcsokit, de én étcsokoládét használtam, és az ízek miatt inkább ezzel is ajánlom. Mikróban olvasszuk meg a csokoládét 4 evőkanál tejszínnel, majd melegítsük össze a mogyoróvajjal is, és keverjük csomómentesre. (Ezt a műveletet végezhetjük vízgőz felett is.)
  5. Öntsük rá a nugátot a karamellás mogyorókra, és oszlassuk el egyenletesen. Ha jól dolgoztunk, és megfelelő méretű formát használtunk, a nugát éppen el is fedi a mogyorókat.
  6. Olvasszunk fel mikróban (vagy vízgőz felett) egy teáskanál olajjal még 100 gramm csokoládét, és ezt is oszlassuk el a művünk tetején egyenletesen.
  7. Hűtőben körülbelül 2 óra alatt megdermed. Fagyasztóban 1 is elég neki. Ez után lehet szeletelni és tálalni vagy csomagolni.
  • Tepsi mérete: 13x22 cm
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7020
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Toffifee otthon is könnyedén elkészíthető, akár szilikonforma nélkül is, szelet formában. Mondjuk nem egy alakbarát projekt, úgyhogy jól gondoljuk meg, hogy akarjuk-e, hogy egy óriási tábla legyen otthon belőle...

Hozzávalók

a karamell réteghez:

a nugátos réteghez:

továbbá:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...