r
Nosalty Logó

Házi tészta gombaszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norbi06
Házi tészta gombaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 1808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Összesen 89 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    1138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5917.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    4550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    612 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 1808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásból és tésztából kemény tésztát gyúrunk, félretesszük pihenni.
  2. Kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, paradicsompürét és mustárt, majd felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk a szeletelt/cikkezett gombát.
  3. Fűszerezzük, és 20 perc alatt nagy lángon beforraljuk nagyjából a harmadára. Majd a tejföllel kikevert keményítőhöz csurgatunk keveset a forró léből, és visszaöntve sűrűre főzzük pár pillanat alatt a szószt.
  4. A tésztát géppel vagy kézzel kinyújtjuk cérnavékonyra, és tetszés szerint összevágjuk (én tagliatelle-t csináltam). Lobogó, sós vízben 1-3 perc alatt megfőzzük.
  5. A tésztához a forró vízből kivéve csurgatunk keveset a léből, és egy kevés olívaolajjal átrázzuk.
  6. Tálalásnál még melegében összekeverjük a szószt és a tésztát, hogy felszívja rendesen az ízeket, majd sonka szeletekkel, esetleg parmezánnal meghintve kínáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1528
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Ajánló

Alaplé és friss gomba helyett használhatunk szárított, karakteres ízű erdei gombákat, melyeket vízbe áztatunk fél órára, és a levével öntjük fel a szószt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Nem vagyok nagy tésztás, sőt kifejezetten untat a jellegtelen íze miatt, ám a házilag gyúrt változatokért odáig vagyok. Így születnek a tésztás receptek. Eredetileg ez egy meleg előétel, de ilyen adagokkal inkább főfogás.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...