r
Nosalty Logó

Házi sonkás-szalámis-gombás pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi sonkás-szalámis-gombás pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pizza tészta

Feltét

Összesen 925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pizza tészta

Feltét

Összesen 3698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pizza tészta

Feltét

Összesen 203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    1584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    224 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 925 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    151.4 g

Zsír

  • Összesen
    167.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7962 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    6336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    895.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    253 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Pizza tészta

Feltét

Elkészítés

Pizza tészta

  1. A kézmeleg vízben keverjük el a cukrot és az olívaolajat, és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk néhány percig felfutni.
  2. A lisztet és a sót szitáljuk egy nagyobb tálba, amiben majd gyúrni és keleszteni szeretnénk.
  3. Ha az élesztő felfutott, öntsük a tálba a liszthez, és lazán keverjük össze. Majd dagasszuk kézzel kb. 10 percig, amíg tökéletesen sima nem lesz. Az eredménynek tapintásra enyhén nedvesnek kell lennie, de egyáltalán nem szabad, hogy a kezedre tapadjon. Én úgy tudnám ezt a legjobban leírni, hogy ránézésre száraz, míg tapintásra nedves kenyértésztát csináljunk.
  4. Ha kész, szórjuk meg a tetejét liszttel, és takarjuk le egy konyharuhával, majd langyos helyen hagyjuk kelni kb. 1 órát.
  5. Ha a tészta a duplájára kelt, öntsük ki lisztezett felületre, és dolgozzuk át. Gyúrjuk néhány percig, amíg a levegőt kinyomkodjuk belőle.
  6. Nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságúra, és egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe tegyük bele. Csináljunk neki peremet, ami kb. 1 cm-es legyen. Majd kenjük meg vékonyan a pizzakrémmel (ne legyen túl sok, mert eláztatja a tésztát), szórjuk meg az 1 evőkanál olajjal, és jöhetnek rá a feltétek (a legjobb, ha a feltétek alá friss mozzarella darabkákat teszünk, ettől lesz még eredetibb a pizza).

Feltét

  1. Nálam sonka, szalámi, gomba, uborka, paradicsom, tejföl került rá és a legvégén a füstölt reszelt sajt.
  2. Ha minden rajta van, akkor előmelegített forró sütőben kb. 250 fokon 20-25 percig készre sütjük.
  3. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4290
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 22.

Ajánló

Házibuliba vagy csak vacsorára egy 4 tagú családnak biztosan elég. Kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna kipróbálni, hogy milyen otthon pizzát készíteni, és pont volt hozzá minden, így nekiláttam. Meglepődtem azon, hogy milyen olcsó előállítani a tésztáját, és a feltéteket is én szabhatom meg, mi legyen rajta! Életem első pizzája, és fantasztikus lett!!! A párom teljesen oda volt érte, szerinte pont olyan, mint egy jó pizzériában! :) Nem mondom, nagyon jól esett a dicsérete, mert ő egy elég válogatós alkat, nem eszik meg mindent, sajnos. A pizzatészta receptjét az interneten találtam egy másik oldalon. Igazából ha a pizzatészta már megvan, bármilyen feltétet lehet rá tenni. Ami van otthon vagy amit szeretnénk, ennek csak a képzeletünk és a pénztárcánk szabhat határt!

Hozzávalók

Pizza tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...