r
Nosalty Logó

Házi pappardelle tejszínes-gombás raguval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Házi pappardelle tejszínes-gombás raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 677 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 2708 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1087 micro
Összesen 677 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5422.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    2879 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1918 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4350 micro
Összesen 2708 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Elkészítés

A raguhoz

  1. Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, elkeverjük a csipet sóval, majd mélyedést képezünk a közepén, beleütjük a 3 tojást.
  2. Villával elkeverjük a tojást, majd hozzáadjuk az olajat. Pár perc alatt cipóvá gyúrjuk. (Én még tettem egy kevés vizet hozzá, így könnyebben tudtam gyúrni.)
  3. Beletesszük egy zacskóba, és berakjuk a hűtőbe pihenni.
  4. Ez idő alatt vághatjuk össze a kockára vágott tarját és a zöldségeket.
  5. Az olajon pár percig sütjük a tarját, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, gombát. Nem kell sózni, miután a tarja elég sós (mármint az enyém az volt), borsozzuk.
  6. 6-8 percig főzzük (a gomba elég vizet ereszt), majd hozzáadjuk a tejszínt is, és azzal 2-3 perc alatt készre főzzük.
  7. A tésztát kisebb darabokra vágjuk, és tésztanyújtóval kinyújtjuk. Ha nincs gépünk, hát akkor kemény munkával kinyújtjuk.
  8. Szélesebb metéltre vágjuk, és lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük.
  9. Összekeverjük a raguval, és tálaláskor kevés sajtot reszelünk rá
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3656
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy kedvet kaptam a házi tészta készítéshez. Ha 2-3 alkalommal magunk készítjük a tésztát rájövünk, milyen egyszerű és olcsó. Arról nem beszélve, hogy a nyomába sem lép egyik bolti tészta sem. Ezt a receptet is a tészta ihlette... volt gombám, kis tarjám... egy kis ez, egy kis az.... Hááát, isteni tészta lett. Alig várom a nyarat, hogy hasonló étkeket készítsek... egy kis csodás, színes mángold, medvehagyma... koriander... bazsalikom... ruccola. Nos én így várom a nyarat... zöld, színes étkekkel !! De mikor lesz már nyár????

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...