Házi krémes levendulás eperraguval Nagy Esztertől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
69g leveles tészta255 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
25g porcukor97 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
75g tej42 kcal
-
30g tojássárgája97 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
38g cukor145 kcal
Hozzávalók az eperdzsemhez
Összesen
1025
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
300g tej168 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
150g cukor581 kcal
Hozzávalók az eperdzsemhez
Összesen
4097
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
16g leveles tészta59 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
5.8g porcukor22 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
17.4g tej10 kcal
-
7g tojássárgája22 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
11.6g habtejszín34 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
Hozzávalók az eperdzsemhez
Összesen
238
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 51.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 599.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.3 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 135 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 332 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 353 micro
Összesen
1025
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 58.9 g
Zsír
-
Összesen 204.6 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1632 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2398.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 711 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 843 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 517.3 g
-
Cukor 409 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 539.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1361 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 222 mg
-
D vitamin: 308 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 1049 mg
-
Retinol - A vitamin: 1329 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1411 micro
Összesen
4097
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
Hozzávalók a krémhez
-
300 ml tej
-
6 db tojássárgája
-
4 db lapzselatin
-
200 ml habtejszín
-
1 db vanília
-
150 g cukor
Hozzávalók az eperdzsemhez
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- Mindkét sütőpapír egyik felét megvajazzuk, egyikre rátesszük a nyers leveles tésztát, és a másikat felülről ráhelyezzük, majd a tésztát a sütőpapírral együtt 2 tepsi közé helyezve 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Mikor a tészta majdnem kész, a felső tepsit és a sütőpapírt levesszük, az egészet porcukorral megszórjuk, és a tésztát addig visszatesszük a sütőbe, amíg a cukor rá nem karamellizálódik.
- A lapzselatinokat jeges vízbe áztatjuk, a tojássárgájákat habosra verjük, majd a tejet a cukorral, a tejszínnel és a vaníliarúd kikapart magjaival felforraljuk. A kicsavart lapzselatinokat is beletesszük, és folyamatos kevergetés mellett óvatosan a felvert tojássárgájához csurgatjuk. A krémalapot vízgőz fölött még addig melegítjük, míg el nem kezd sűrűsödni.
- A sodót lehűtjük, majd felét habszifonba töltjük, és 2 patront csavarunk bele. (Másik felét később ugyanígy felhasználjuk.)
- A csumázott epret a cukorral felforraljuk, teatojásban teszünk bele egy kevés levendulát, majd addig főzzük, míg el nem kezd sűrűsödni.
- A kihűlt leveles tésztát tetszőlegesen felvágjuk, meglocsoljuk az eperdzsemmel, nyomunk egy adagot a vaníliás habból, majd kissé lenyomjuk egy másik réteg leveles tésztával. Jöhet még egy adag krém, egy kis lekvár, és végül még egy réteg ropogós- cukros tészta. Aki szeretné még könnyedebbé tenni a süteményt, díszítheti cukrozatlan tejszínhabbal és friss eperrel.
- TIPP: a jól megsütött lapokat egy dobozban akár hetekig is el tudjuk tárolni, így ha nem vagyunk restek lesütni egy tetemesebb adagot, később csak a krémet kell elkészítenünk hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 4815
- Feltöltés dátuma: 2018. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Tavaszi ízek gyönyörű krémesbe csomagolva, Nagy Esztertől.