r
Nosalty Logó

Házi krémes levendulás eperraguval Nagy Esztertől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Házi krémes levendulás eperraguval Nagy Esztertől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az eperdzsemhez

Összesen 1025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az eperdzsemhez

Összesen 4097 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az eperdzsemhez

Összesen 238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 1025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    204.6 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2398.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.3 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 4097 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az eperdzsemhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Mindkét sütőpapír egyik felét megvajazzuk, egyikre rátesszük a nyers leveles tésztát, és a másikat felülről ráhelyezzük, majd a tésztát a sütőpapírral együtt 2 tepsi közé helyezve 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Mikor a tészta majdnem kész, a felső tepsit és a sütőpapírt levesszük, az egészet porcukorral megszórjuk, és a tésztát addig visszatesszük a sütőbe, amíg a cukor rá nem karamellizálódik.
  2. A lapzselatinokat jeges vízbe áztatjuk, a tojássárgájákat habosra verjük, majd a tejet a cukorral, a tejszínnel és a vaníliarúd kikapart magjaival felforraljuk. A kicsavart lapzselatinokat is beletesszük, és folyamatos kevergetés mellett óvatosan a felvert tojássárgájához csurgatjuk. A krémalapot vízgőz fölött még addig melegítjük, míg el nem kezd sűrűsödni.
  3. A sodót lehűtjük, majd felét habszifonba töltjük, és 2 patront csavarunk bele. (Másik felét később ugyanígy felhasználjuk.)
  4. A csumázott epret a cukorral felforraljuk, teatojásban teszünk bele egy kevés levendulát, majd addig főzzük, míg el nem kezd sűrűsödni.
  5. A kihűlt leveles tésztát tetszőlegesen felvágjuk, meglocsoljuk az eperdzsemmel, nyomunk egy adagot a vaníliás habból, majd kissé lenyomjuk egy másik réteg leveles tésztával. Jöhet még egy adag krém, egy kis lekvár, és végül még egy réteg ropogós- cukros tészta. Aki szeretné még könnyedebbé tenni a süteményt, díszítheti cukrozatlan tejszínhabbal és friss eperrel.
  6. TIPP: a jól megsütött lapokat egy dobozban akár hetekig is el tudjuk tárolni, így ha nem vagyunk restek lesütni egy tetemesebb adagot, később csak a krémet kell elkészítenünk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4815
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi ízek gyönyörű krémesbe csomagolva, Nagy Esztertől.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók az eperdzsemhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...