r
Nosalty Logó

Házi gyros pitában Gubo konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi gyros pitában Gubo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Húspáchoz

Az öntethez

A salátához

Összesen 1037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Húspáchoz

Az öntethez

A salátához

Összesen 4144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Húspáchoz

Az öntethez

A salátához

Összesen 100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    469 micro
  • β-karotin
    2369 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 1037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    167.9 g

Zsír

  • Összesen
    198.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7064.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    2210 mg
  • Nátrium
    2965 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2822.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    988 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    557 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1165 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1874 micro
  • β-karotin
    9477 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4083 micro
Összesen 4144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    126 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Tészta

Húspáchoz

Az öntethez

A salátához

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben a cukorral.
  2. A lisztet és a sót elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt.
  3. Hagyjuk kelni 45 percet meleg helyen.
  4. Ha megkelt, nyújtsuk ki, és 8 db egyenlő kockára vágjuk fel.
  5. Kis olajban sütjük kb 2-3 percig (akkor jó, ha elkezd pirosodni).

Húspáchoz

  1. 1 dl olajban belekeverjük a gyros fűszerkeveréket, így kapunk egy finom pácot, ebbe beleforgatjuk a husit, és állni hagyjuk 30 percet. Utána teflonos serpenyőben készre sütjük.
  2. Közben elkészítjük az öntetet, a kefirbe belekeverjük a salátaöntetet, és ezt is állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  3. A salátához a hozzávalókat vékonyra vágjuk.

Az öntethez

  1. Mikor minden elkészült, a pitánk egyik felét bevágjuk, és itt megtöltjük a feltételekkel ízlés szerint.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5723
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, kiváló a tésztája más ételekhez is.

Hozzávalók

Tészta

Húspáchoz

Az öntethez

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...