r
Nosalty Logó

Házi cannelloni rikottás laskagombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TkT
Házi cannelloni rikottás laskagombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A besamelmártáshoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 837 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A besamelmártáshoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A besamelmártáshoz

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1741.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 837 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5224 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    2083 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    663 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 2511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A besamelmártáshoz

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A besamelmártáshoz

  1. A 20 dkg lisztből és a 2 tojásból tésztát gyúrunk, félretesszük pihenni.
  2. Közben a töltelékhez a pórét karikákra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, a citromhéjat, petrezselymet, sózuk, borsozzuk végül pedig az egészet összepároljuk. Hagyjuk picit hűlni, ezután keverjük csak hozzá a ricottát.
  3. A besamelhez a 2 ek olívaolajon megpirítjuk a 2 ek lisztet, majd állandó kevergetés mellett felöntjük a tejjel, és felfőzzük. Petrezselyemmel ízesítjük.
  4. A tésztánkat kinyújtjuk (ehhez azért érdemes gépet használni - személy szerint a nem mai gyerek Marcato Atlas tésztagépemet hívtam segítségül) & kb. 12 cmx10 cm-es négyszögekké vagdaljuk.
  5. A tölteléket egyenlő arányban, hosszábana tészták felső harmadára helyezzük, majd egyesével henger alakúra feltekerjük őket.
  6. Egy tűzálló tálat (lehetőleg kb. akkor legyen, amit kitöltenek a cannellonik!) vajjal kikenünk, beleöntünk egy keveset (kb. 1/3-át) a besamelből úgy, hogy a tál alján mindenhol legyen mártás, majd szép sorban ráfektetjük a töltött tésztákat. Végül ráöntjük a maradék besamelt, &meglocsoljuk a tejszínnel. Ha minden jól ment, akkor a mártás éppen ellepi a tésztákat.
  7. Forró sütőben kb. 30 percig sütjük, ekkor rászórjuk a reszelt sajtot, és további kb. 10 percre visszarakjuk, amíg a sajt megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 16175
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 10.

Ajánló

Kb 14-16 db lesz belőle.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A laskagombával történt első találkozásom eredménye ez a recept. Párom hozott egy szatyor gombát, ami bizony első ránézésre nem volt túl bizalomgerjesztő, de úgy gondoltam, hogy egy jól bevált cannelloniba bújtatva nem nyúlhatok nagyon mellé. Jól gondoltam, igazán kellemes ízélményben volt végül részem! :)

Hozzávalók

A besamelmártáshoz

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...