Házi cannelloni rikottás laskagombával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
TkT
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
A besamelmártáshoz
-
33g ementáli sajt131 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
133g tej75 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
5g vaj33 kcal
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
37g tojás46 kcal
A töltelékhez
-
100g laskagomba29 kcal
-
17g póréhagyma4 kcal
-
83g ricotta125 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Összesen
837
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
A besamelmártáshoz
-
100g ementáli sajt393 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
400g tej224 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
110g tojás138 kcal
A töltelékhez
-
300g laskagomba88 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Összesen
2511
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
A besamelmártáshoz
-
6.3g ementáli sajt25 kcal
-
6.3g főzőtejszín8 kcal
-
25.3g tej14 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
A tésztához
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
7g tojás9 kcal
A töltelékhez
-
19g laskagomba6 kcal
-
3.2g póréhagyma1 kcal
-
15.8g ricotta24 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
Összesen
159
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.4 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1741.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 694 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 609 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 221 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
837
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.2 g
Zsír
-
Összesen 123.9 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 641 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5224 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 2083 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 1826 mg
-
Nátrium 920 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 663 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 959 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 184 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 519 mg
-
Retinol - A vitamin: 919 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 485 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 954 micro
Összesen
2511
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
A besamelmártáshoz
-
10 dkg ementáli sajt
-
1 dl főzőtejszín
-
4 dl tej
-
2 ek olívaolaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
petrezselyem ízlés szerint
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
2 db tojás
A töltelékhez
-
30 dkg laskagomba
-
5 dkg póréhagyma
-
25 dkg ricotta
-
2 teáskanál olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A besamelmártáshoz
- A 20 dkg lisztből és a 2 tojásból tésztát gyúrunk, félretesszük pihenni.
- Közben a töltelékhez a pórét karikákra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, a citromhéjat, petrezselymet, sózuk, borsozzuk végül pedig az egészet összepároljuk. Hagyjuk picit hűlni, ezután keverjük csak hozzá a ricottát.
- A besamelhez a 2 ek olívaolajon megpirítjuk a 2 ek lisztet, majd állandó kevergetés mellett felöntjük a tejjel, és felfőzzük. Petrezselyemmel ízesítjük.
- A tésztánkat kinyújtjuk (ehhez azért érdemes gépet használni - személy szerint a nem mai gyerek Marcato Atlas tésztagépemet hívtam segítségül) & kb. 12 cmx10 cm-es négyszögekké vagdaljuk.
- A tölteléket egyenlő arányban, hosszábana tészták felső harmadára helyezzük, majd egyesével henger alakúra feltekerjük őket.
- Egy tűzálló tálat (lehetőleg kb. akkor legyen, amit kitöltenek a cannellonik!) vajjal kikenünk, beleöntünk egy keveset (kb. 1/3-át) a besamelből úgy, hogy a tál alján mindenhol legyen mártás, majd szép sorban ráfektetjük a töltött tésztákat. Végül ráöntjük a maradék besamelt, &meglocsoljuk a tejszínnel. Ha minden jól ment, akkor a mártás éppen ellepi a tésztákat.
- Forró sütőben kb. 30 percig sütjük, ekkor rászórjuk a reszelt sajtot, és további kb. 10 percre visszarakjuk, amíg a sajt megpirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 16189
- Feltöltés dátuma: 2011. március 10.
Ajánló
Kb 14-16 db lesz belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
TkT
7 recept
A laskagombával történt első találkozásom eredménye ez a recept. Párom hozott egy szatyor gombát, ami bizony első ránézésre nem volt túl bizalomgerjesztő, de úgy gondoltam, hogy egy jól bevált cannelloniba bújtatva nem nyúlhatok nagyon mellé. Jól gondoltam, igazán kellemes ízélményben volt végül részem! :)