Hazavárós somlói galuska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
38g finomliszt137 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
13g dió82 kcal
-
6 kcal
-
10g víz0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Vaníliás krém
Csokikrém
-
4g finomliszt14 kcal
-
16g cukor63 kcal
-
156g víz0 kcal
-
2g rum5 kcal
-
25g dió164 kcal
-
21 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
Összesen
941
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
550g tojás692 kcal
-
100g dió654 kcal
-
46 kcal
-
80g víz0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Vaníliás krém
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
171 kcal
-
700g tej392 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Csokikrém
-
30g finomliszt109 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
1250g víz0 kcal
-
16g rum37 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
171 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
7519
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
Piskóta
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
13.3g tojás17 kcal
-
2.4g dió16 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.9g víz0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Vaníliás krém
-
4g tojás5 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
1.1g vaníliás pudingpor4 kcal
-
16.9g tej9 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
Csokikrém
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
30.1g víz0 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
4.8g dió32 kcal
-
1.1g csokoládés pudingpor4 kcal
-
2.4g étcsokoládé13 kcal
Összesen
181
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1098.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.7 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 234.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 411 micro
Összesen
941
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 188.8 g
Zsír
-
Összesen 306.8 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 156 g
-
Koleszterin 2349 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8789 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 331 mg
-
Kálcium 2064 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 886 mg
-
Foszfor 3601 mg
-
Nátrium 1825 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1021.7 g
-
Cukor 626 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1879.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1012 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 516 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 682 micro
-
Kolin: 2003 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3290 micro
Összesen
7519
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
30 dkg finomliszt
-
30 dkg cukor
-
10 db tojás
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 evőkanál víz
-
0.5 csomag sütőpor
Vaníliás krém
-
3 db tojás
-
10 dkg cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
0.7 l tej
-
1 csomag vaníliás cukor
Csokikrém
-
2 evőkanál finomliszt
-
13 dkg cukor
-
1.3 l víz
-
20 dkg dió
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját felverjük a vízzel és a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, és lassan belekeverjük a masszába. Három részre osztjuk, az elsőt simán hagyjuk, a másodikba belekeverjük a diót, a harmadikba pedig a kakaót.
- Előmelegített sütőben három kis tepsiben egyszerre kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd kis kockákra vágjuk.
Vaníliás krém
- A tojássárgákat összekeverjük a cukorral, a pudingporral és 2 dl hideg tejjel. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingporos masszát, és állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
- A tojásfehérjét a vaníliás cukor folyamatos adagolása mellett kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémhez keverjük.
Csokikrém
- A pudingport, a cukrot és a lisztet kevés vízzel elkeverjük, majd hozzáöntjük a többit, és állandóan kevergetve elkezdjük főzni, ekkor rakjuk bele az egy tábla étcsokoládét. Önthető krémet főzünk belőle, ha túlságosan besűrűsödne, vízzel visszahígíthatjuk. Hagyjuk kihűlni, majd ezután rakjuk bele a rumot.
- Ha mindkét krém kihűlt, összeállítjuk a süteményt: a piskóta kocka kerül legalulra, melyet meglocsolunk a csokis krémmel, erre jön a darabolt dió, majd a vaníliás krém. Ezt addig folytatjuk, amíg minden hozzávaló el nem fogy. Érdemes pár órára - de legjobb egy éjszakára - hűtőbe rakni, hogy összeérjenek az ízek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 25713
- Feltöltés dátuma: 2014. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A párom munka miatt elutazott egész hétre, gondoltam, meglepem őt ezzel a finomsággal. Hazavárós galuskának neveztem el :)