r
Nosalty Logó

Hazavárós somlói galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hazavárós somlói galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Vaníliás krém

Csokikrém

Összesen 941 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Vaníliás krém

Csokikrém

Összesen 7519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Vaníliás krém

Csokikrém

Összesen 181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 941 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.8 g

Zsír

  • Összesen
    306.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    2349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8789 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    2064 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    886 mg
  • Foszfor
    3601 mg
  • Nátrium
    1825 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1021.7 g
  • Cukor
    626 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1879.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    2003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3290 micro
Összesen 7519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliás krém

Csokikrém

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját felverjük a vízzel és a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, és lassan belekeverjük a masszába. Három részre osztjuk, az elsőt simán hagyjuk, a másodikba belekeverjük a diót, a harmadikba pedig a kakaót.
  2. Előmelegített sütőben három kis tepsiben egyszerre kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd kis kockákra vágjuk.

Vaníliás krém

  1. A tojássárgákat összekeverjük a cukorral, a pudingporral és 2 dl hideg tejjel. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingporos masszát, és állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
  2. A tojásfehérjét a vaníliás cukor folyamatos adagolása mellett kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémhez keverjük.

Csokikrém

  1. A pudingport, a cukrot és a lisztet kevés vízzel elkeverjük, majd hozzáöntjük a többit, és állandóan kevergetve elkezdjük főzni, ekkor rakjuk bele az egy tábla étcsokoládét. Önthető krémet főzünk belőle, ha túlságosan besűrűsödne, vízzel visszahígíthatjuk. Hagyjuk kihűlni, majd ezután rakjuk bele a rumot.
  2. Ha mindkét krém kihűlt, összeállítjuk a süteményt: a piskóta kocka kerül legalulra, melyet meglocsolunk a csokis krémmel, erre jön a darabolt dió, majd a vaníliás krém. Ezt addig folytatjuk, amíg minden hozzávaló el nem fogy. Érdemes pár órára - de legjobb egy éjszakára - hűtőbe rakni, hogy összeérjenek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 25669
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom munka miatt elutazott egész hétre, gondoltam, meglepem őt ezzel a finomsággal. Hazavárós galuskának neveztem el :)

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliás krém

Csokikrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...