r
Nosalty Logó

Hawaii pizza házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Hawaii pizza házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Feltétek

Összesen 941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Feltétek

Összesen 1879 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Feltétek

Összesen 143 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3582.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    2231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7164.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    4461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1879 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1597 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 143 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

Feltétek

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vizet egy kis tálba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Elkavarjuk benne, majd 10-15 percig hagyjuk állni, hogy beinduljon.
  2. Ezután a liszthez hozzáadjuk a sót, az élesztős vizet, valamint az olajat, és alaposan kidagasztjuk. Akkor jó az állaga, hogyha rugalmas, kicsit nedves, jól formázható és fényes a felülete. Ne legyen túl kemény, száraz, mert akkor nehéz lesz nyújtani.
  3. 1 órát kelesztjük, majd utána átgyúrjuk, és kézzel kör alakúra nyújtjuk. Ebből a mennyiségű tésztából egy jó nagy, kb. 45 centis pizza kijön.
  4. A kinyújtott tésztát tegyük át egy sütőpapírra, mielőtt rátesszük a feltéteket!

Feltétek

  1. A paradicsomszósszal megkenjük a kinyújtott pizzalapot, erre jön a sonka, majd a sajt. A sajtot ne vigyük túlzásba, mert különben eláztatja a tésztát. Annyi sajt kell rá, hogy szépen bevonja a pizza felületét.
  2. A legvégén pedig a megtisztított, kockára vágott ananász.
  3. A sütőt maximális fokozatra előmelegítjük (és ha van légkeverésünk, akkor azt is kapcsoljuk be). 7-8 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7042
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hawaii pizzának igenis van létjogosultsága, persze csak akkor, ha jól és jó hozzávalókból készül. Fontos a feltétek sorrendje: először a paradicsomszósz, erre megy a sonka (legjobb valami füstölt változat), majd utána a sajt. Így a sajt megvédi a sonkát sütés közben, azaz nem fog kiszáradni és felpöndörödni sem. A sajttal egyébként nem kell túlzásba esni, annyi épp elég, ami befedi a pizzát, máskülönben ha túl sokat pakolunk rá, akkor el fogja áztatni. Legvégül az ananász, ami így kicsit meg is pirul. A paradicsomszószt persze csinálhatjuk magunk is, nekem is van itt egy receptem hozzá, de simán lehet kapni jó minőségűt boltban is, így csomó időt spórolunk az elkészítésnél. Ami még nagyon fontos, hogy ne konzervananászt használjunk, ezerszer jobb lesz friss gyümölcsből!

Hozzávalók

A tésztához

Feltétek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...