Hawaii pizza házilag
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
100g víz0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
6 kcal
-
135g finomliszt491 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
3g só0 kcal
Feltétek
-
75g paradicsomszósz18 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
60g gruyére sajt248 kcal
-
243g ananász62 kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
200g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
11 kcal
-
270g finomliszt983 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
6g só0 kcal
Feltétek
-
150g paradicsomszósz36 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
120g gruyére sajt496 kcal
-
485g ananász124 kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
15.3g víz0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
20.7g finomliszt75 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
0.5g só0 kcal
Feltétek
-
11.5g paradicsomszósz3 kcal
-
3.8g sonka5 kcal
-
9.2g gruyére sajt38 kcal
-
37.2g ananász9 kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3582.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 658 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 550 mg
-
Nátrium 2231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 310.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 10421 micro
-
Lut-zea 42 micro
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 60.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7164.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 1316 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1100 mg
-
Nátrium 4461 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 621.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 366 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 515 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 20843 micro
-
Lut-zea 85 micro
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1597 micro
-
Lut-zea 6 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A langyos vizet egy kis tálba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Elkavarjuk benne, majd 10-15 percig hagyjuk állni, hogy beinduljon.
- Ezután a liszthez hozzáadjuk a sót, az élesztős vizet, valamint az olajat, és alaposan kidagasztjuk. Akkor jó az állaga, hogyha rugalmas, kicsit nedves, jól formázható és fényes a felülete. Ne legyen túl kemény, száraz, mert akkor nehéz lesz nyújtani.
- 1 órát kelesztjük, majd utána átgyúrjuk, és kézzel kör alakúra nyújtjuk. Ebből a mennyiségű tésztából egy jó nagy, kb. 45 centis pizza kijön.
- A kinyújtott tésztát tegyük át egy sütőpapírra, mielőtt rátesszük a feltéteket!
Feltétek
- A paradicsomszósszal megkenjük a kinyújtott pizzalapot, erre jön a sonka, majd a sajt. A sajtot ne vigyük túlzásba, mert különben eláztatja a tésztát. Annyi sajt kell rá, hogy szépen bevonja a pizza felületét.
- A legvégén pedig a megtisztított, kockára vágott ananász.
- A sütőt maximális fokozatra előmelegítjük (és ha van légkeverésünk, akkor azt is kapcsoljuk be). 7-8 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 7042
- Feltöltés dátuma: 2018. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A hawaii pizzának igenis van létjogosultsága, persze csak akkor, ha jól és jó hozzávalókból készül. Fontos a feltétek sorrendje: először a paradicsomszósz, erre megy a sonka (legjobb valami füstölt változat), majd utána a sajt. Így a sajt megvédi a sonkát sütés közben, azaz nem fog kiszáradni és felpöndörödni sem. A sajttal egyébként nem kell túlzásba esni, annyi épp elég, ami befedi a pizzát, máskülönben ha túl sokat pakolunk rá, akkor el fogja áztatni. Legvégül az ananász, ami így kicsit meg is pirul. A paradicsomszószt persze csinálhatjuk magunk is, nekem is van itt egy receptem hozzá, de simán lehet kapni jó minőségűt boltban is, így csomó időt spórolunk az elkészítésnél. Ami még nagyon fontos, hogy ne konzervananászt használjunk, ezerszer jobb lesz friss gyümölcsből!