r
Nosalty Logó

"Hawaii" fonott sertésszűz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
z1
"Hawaii" fonott sertésszűz
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 688 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2746 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2132.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 688 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.3 g

Zsír

  • Összesen
    131.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8530 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2485 mg
  • Nátrium
    4454 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1405.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 2746 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. A szüzet lehártyázzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a mustárral, betakarjuk, és szobahőmérsékleten pihentetjüjk 2 órát.
  2. A burgonyát feltesszük főni.
  3. A chilit mossuk, szeleteljük.
  4. Az ananászt kockázzuk.
  5. A sonkát felcsíkozzuk (apróra vágjuk).
  6. 3 szál kivételével a bacont is felcsíkozzuk.
  7. A főtt burgonyát megtisztítjuk, félretesszük.
  8. A szüzet a "fejétől" indulva 3 csíkra vágjuk úgy, hogy a "fejénél" nem vágjuk szét. Az tartja össze.
  9. A 3 szál bacont, a 3 csík húsra helyezzük, és hagyományos módon összefonjuk.
  10. A végét összetűzzük fogpiszkálóval, hogy a pirításnál ne essen szét.
  11. Serpenyőben kevés olajon szépen körbepirítjuk, majd az előmelegített sütőben 8 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
  12. Mielőtt ezt megtennénk, a felcsíkozott sonkát és bacont lepirítjuk, abban a burgonyát átforgatjuk, kicsit sütjük.
  13. Összeforgatjuk, majd rárakjuk a cheddar sajtot, és a szűzzel együtt a sütőbe tesszük, a sajtot rásütjük. Tulajdonképpen együtt készül el.
  14. Amíg sül a hús és a burgonya, addig a gáz legnagyobb fokozatán egy lapos aljú wokban, kevés olajon az ananászt lepirítjuk, a barnacukrot közben rászórjuk, és rákaramellizáljuk.
  15. Aztán rádobjuk az aprított chilit, és összeforgatjuk.
  16. A végén húsostálra szedjük, és elrendezgetjük az összetevőket, learatjuk a családtól a dicséreteket, és befaljuk az egészet. A mennyiség vagy 3 felnőtt, vagy (mint nálunk) 2+2. A lényeg az időzítés, hogy együtt készüljön el minden. Hát ennyi.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 40623
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 07.

Ajánló

Sör is, bor is. ...ha volna libériás inasom, talán még pezsgőznék is közben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A 80-as évek súlyosan devalválódott, szoc.sztárreceptjén kívántam egy kicsit változtatni. Azt egy kicsit újrafogalmazni. Hogy sikerült-e, majd eldöntitek.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...