r
Nosalty Logó

Hawai pulykamell besamel mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabó
Hawai pulykamell besamel mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 755 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3018 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1334.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 755 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5338.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1680 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1818 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 3018 kcal
  • 15% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, meghempergetjük lisztben, majd olajban addig sütjük, míg nem kap egy kis színt.
  2. A szeleteket tepsibe tesszük, és darabolt ananászt teszünk a tetejükre.
  3. Egy kis lábosban közben besamel mártást készítünk: a vajat felolvasztjuk, és elkeverjük benne a lisztet. Ezután felöntjük tejjel, és teljesen simára főzzük. Utána a tűzről levéve hozzáadjuk a sót, a szerecsendiót és a fehérborsot.
  4. Az elkészült mártást a pulykamell szeletekre tesszük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük. Tálalhatjuk tésztával, rizzsel és krumplipürével is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 13647
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 29.

Ajánló

A pulykamell helyett csirkemellel is kipróbáltam már, úgy is nagyon finom. Én sültkrumplival szoktam általában tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2 éve ettem először hawai pulykamellet. Nemigen tudtam elképzelni az ananászt a sült hússal, bár a hagyományos sült húst sárgabarack befőttel gyerekkoromban nagyon szerettem. :) Tehát kb. 2 éve kóstoltam meg, és azóta egyik kedvenc karácsonyi és ünnepi menünk lett, tekintettel arra, hogy gyorsan elkészíthető étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...