r
Nosalty Logó

Havas háztető ahogy mamoka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mamoka
Havas háztető ahogy mamoka készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 941 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 5624 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 941 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    305.3 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7043.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1613 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    624 mg
  • Foszfor
    2696 mg
  • Nátrium
    1948 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.2 g
  • Cukor
    419 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    353 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1778 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 5624 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, belekeverjük a sütőporos lisztet, a vaníliás cukrot és a tojások felvert habját. Nagy méretű tepsiben sütjük, ha kihűlt, hosszában három egyenlő csíkra vágjuk.
  2. Krém: a tejben a pudingot sűrűre főzzük, a vajat kikeverjük a cukorral, ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük.
  3. Töltelék: a darált kekszet összegyúrjuk a dióval, kávéval, lekvárral, kakaóval, rummal ízesítjük, kevés tejjel, és szalámi alakúra sodorjuk.
  4. A piskóta egyik lapját bekenjük krémmel, erre fektetjük a keksztölteléket, körbekenjük a krémmel, és a két piskóta csíkot az oldalára tapasztjuk.A tetejére több krém kerüljön, hogy összeálljon.
  5. A csokimázat elkészítjük, és az oldalát bekenjük, kókuszreszelékkel meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16218
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mamoka 6 recept

Ezt a süteményt már nagyon sokszor elkészítettem, mutatós és nagyon finom. Én már változtattam rajta egy keveset, a keksztölteléket kinyújtom, és megkenem egy kevés krémmel, így nem olyan tömény a közepe.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...