Hátszín paprikás mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 30% Zsír
A húshoz
-
63g marha hátszín134 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
1g rizsecet0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A mártáshoz
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
2 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
63g víz0 kcal
Összesen
846
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 30% Zsír
A húshoz
-
250g marha hátszín535 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
24g gyömbér19 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
5g rizsecet1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A mártáshoz
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
7 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
3377
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 30% Zsír
A húshoz
-
20.9g marha hátszín45 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
0.8g szójaszósz1 kcal
-
0.4g rizsecet0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
21.3g napraforgó olaj188 kcal
A mártáshoz
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
8.3g paprika1 kcal
-
4.2g paradicsom1 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
8.3g főzőtejszín11 kcal
-
0.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
20.9g víz0 kcal
Összesen
282
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 85.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 184.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 897 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
846
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 343.3 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 148 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 96 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1847.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 780 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 737.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 481 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 108 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 431 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 3588 micro
-
Lut-zea 345 micro
Összesen
3377
kcal
- 5% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 299 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
-
1 ek szójaszósz
-
1 gerezd fokhagyma
-
négyszínű bors ízlés szerint
A mártáshoz
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
-
1 db paprika
-
5 dkg vaj
-
1 dl főzőtejszín
-
0.5 ek sűrített paradicsom
-
római kömény ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2.5 dl víz
Elkészítés
A húshoz
- Először is tisztítsuk meg a húst az esetleges csontszilánkoktól, nem kívánatos alkatrészektől, és jöhet a pácolás.
- Ez esetben a hús érlelése céljából pácolunk. A pácba kerüljön egy fél fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy pici gyömbér reszelve, 1-2 ek szójaszósz ízlés szerint, 1ek rizsecet és 3 színű bors, valamint olaj, amennyi ellepi a húst. Tegyük egy lezárható műanyag edénybe a húst, és száműzzük a hűtőbe minimum 24 órára (inkább 2 napra, ha lehetséges).
- A hús sütése előtt jöhet a mártás elkészítése. Ehhez apró darabokra vágjuk a másik fél fej hagymát, a magozott paradicsomot és a paprikát.
- A vajon pirítsuk a paprikát kb. 2 percig, majd tegyünk bele egy gerezd fokhagymát, és öntsük fel kb. 1 dl vízzel.
- Mikor a víz elpárolgott húzzuk le a tűzről, tegyük bele a fűszerpaprikát és a római köményt, a paprikát és a paradicsomot, a paradicsomsűrítményt, sózzuk, borsozzuk.
- Tegyük vissza a tűzre, és öntsünk még rá kb. 1-1,5 dl vizet, főzzük puhára a zöldségeket.
- Ha a zöldségek fakanállal szétnyomhatók, húzzuk le a tűzről, és botmixerrel húzzuk át a szószt, majd keverjünk hozzá 1dl főzőtejszínt. Egy kis sűrítés a kívánt állagúra, még egy kóstolás, és kész a mártás.
- Mindenekelőtt melegítsük elő a sütőt. A húsról itassuk le a fölösleges olajat, majd serpenyőben süssünk minden oldalára aranybarna kérget kb. 5-6 perc alatt. Ekkor sózzuk meg a húst! Ha ez kész, tegyük alufólia alatt sütőbe még 5 percre. Tálalás előtt hagyjuk pihenni a húst pár percig.
- Én vajon pirított fokhagymás újburgonyával ettem, de a köret lehet egy finom saláta is, vagy tálalhatjuk ciabatta kenyéren is. Jó étvágyat!:)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 217
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 16448
- Feltöltés dátuma: 2012. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A család hazautazott... Én maradtam, és kitaláltam magamnak valami finomat!