Hatlapos sütemény Incillától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Incilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
19g porcukor73 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
44g szójatej24 kcal
-
25g disznózsír226 kcal
A krémhez
-
31g cukor121 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
29 kcal
-
5 kcal
-
125g szójatej68 kcal
-
13g margarin90 kcal
Összesen
1036
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
150g porcukor581 kcal
-
800g finomliszt2912 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
350g szójatej189 kcal
-
200g disznózsír1804 kcal
A krémhez
-
250g cukor968 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
1000g szójatej540 kcal
-
100g margarin717 kcal
Összesen
8269
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
4.9g porcukor19 kcal
-
26.3g finomliszt96 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
11.5g szójatej6 kcal
-
6.6g disznózsír59 kcal
A krémhez
-
8.2g cukor32 kcal
-
2.6g finomliszt10 kcal
-
3.3g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
32.9g szójatej18 kcal
-
3.3g margarin24 kcal
Összesen
273
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 651.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.1 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 164.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
1036
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.8 g
Zsír
-
Összesen 326.7 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 140 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5210.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 380 mg
-
Kálcium 605 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 1033 mg
-
Foszfor 2391 mg
-
Nátrium 733 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1224.8 g
-
Cukor 467 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 1313.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 819 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 204 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 505 micro
-
Kolin: 534 mg
-
Retinol - A vitamin: 768 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 637 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
8269
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg porcukor
-
80 dkg finomliszt
-
3.5 dl szójatej
-
20 dkg disznózsír
A krémhez
-
25 dkg cukor
-
8 csapott ek finomliszt
-
10 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 l szójatej
-
10 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése:
- A liszteta cukorral keverjük össze, majd a zsírral morzsoljuk szét.
- A szalalkálit a tejben futtassuk fel, és adjuk a liszthez, és alaposan dolgozzuk össze.
- 6 adagra osszuk a tésztát, és cipókat formázzunk belőlük. Egyesével vékony lapokat nyújtsunk belőlük.
- Egy tepsi hátuljára tegyünk sütőpapírt, és egyesével süssük ki a lapokat 200 fokon.
- Pár perc alatt megsülnek, így vigyázzunk, nehogy megégjenek a lapok! Kb.7-8 perc alatt megsulnek a tesztalapok!
- A krém elkészítése:
- Kb. 3/4 liter szójatejet cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk.
- Hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaóport is, és csomómentesre keverjük a maradék tejben, majd hozzáadjuk a felforralt tejhez. Folytonos kevergetés mellet sűrűkrémméfőzzük.
- A krémet félrehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a margarin felét, és még melegen megtöltjük a lapokat vele.
- A lapokat egyesével egy tepsibe fektetjük, és a lapok közétöltjük a krémet.
- Az elkészült sütemény tetejét a megmaradt fél margarinnal megkenjük, és ezután porcukorral meghintjük.
- Hűvös helyen 1 napig pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 273
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 47668
- Feltöltés dátuma: 2013. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Incilla
10 recept
Örök kedvenc!! A nagymamám receptjét tanultam meg, és a kisfiam tejérzékenysége miatt kénytelen voltam szója termékeket használni. Akinek szintén problémája van a tejes dolgokkal, próbálja ki ezt a receptet, semmilyen ízbeli különbség nem érződik benne. Természetesen hagyományos módon, tejtermékekkel is elkészíthető a süti.:-))