r
Nosalty Logó

Hatlapos sütemény Incillától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Incilla
Hatlapos sütemény Incillától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.8 g

Zsír

  • Összesen
    326.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5210.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1033 mg
  • Foszfor
    2391 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1224.8 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    1313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 8269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A liszteta cukorral keverjük össze, majd a zsírral morzsoljuk szét.
  3. A szalalkálit a tejben futtassuk fel, és adjuk a liszthez, és alaposan dolgozzuk össze.
  4. 6 adagra osszuk a tésztát, és cipókat formázzunk belőlük. Egyesével vékony lapokat nyújtsunk belőlük.
  5. Egy tepsi hátuljára tegyünk sütőpapírt, és egyesével süssük ki a lapokat 200 fokon.
  6. Pár perc alatt megsülnek, így vigyázzunk, nehogy megégjenek a lapok! Kb.7-8 perc alatt megsulnek a tesztalapok!
  7. A krém elkészítése:
  8. Kb. 3/4 liter szójatejet cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk.
  9. Hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaóport is, és csomómentesre keverjük a maradék tejben, majd hozzáadjuk a felforralt tejhez. Folytonos kevergetés mellet sűrűkrémméfőzzük.
  10. A krémet félrehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a margarin felét, és még melegen megtöltjük a lapokat vele.
  11. A lapokat egyesével egy tepsibe fektetjük, és a lapok közétöltjük a krémet.
  12. Az elkészült sütemény tetejét a megmaradt fél margarinnal megkenjük, és ezután porcukorral meghintjük.
  13. Hűvös helyen 1 napig pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 47668
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hatlapos sütemény Incillától
Incilla 10 recept

Örök kedvenc!! A nagymamám receptjét tanultam meg, és a kisfiam tejérzékenysége miatt kénytelen voltam szója termékeket használni. Akinek szintén problémája van a tejes dolgokkal, próbálja ki ezt a receptet, semmilyen ízbeli különbség nem érződik benne. Természetesen hagyományos módon, tejtermékekkel is elkészíthető a süti.:-))

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...