Háromszínű csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 25% Zsír
Csokis-vajas krém
-
26g vaj185 kcal
-
21g étcsokoládé114 kcal
-
6 kcal
-
38g porcukor148 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
Tészta
-
14g finomliszt52 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
11g tejföl22 kcal
-
13g feketekávé1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
6 kcal
Ganache
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
Összeállítás
-
12 kcal
Összesen
780
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 25% Zsír
Csokis-vajas krém
-
310g vaj2223 kcal
-
250g étcsokoládé1365 kcal
-
68 kcal
-
460g porcukor1780 kcal
-
120g habtejszín350 kcal
Tészta
-
170g finomliszt619 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
210g cukor813 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
135g tejföl267 kcal
-
150g feketekávé14 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
68 kcal
Ganache
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összeállítás
-
38g színes cukorka144 kcal
Összesen
9344
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 25% Zsír
Csokis-vajas krém
-
13.7g vaj98 kcal
-
11g étcsokoládé60 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
20.3g porcukor78 kcal
-
5.3g habtejszín15 kcal
Tészta
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
-
6g tejföl12 kcal
-
6.6g feketekávé1 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Ganache
-
2.2g étcsokoládé12 kcal
-
2.2g habtejszín6 kcal
Összeállítás
-
1.7g színes cukorka6 kcal
Összesen
410
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
780
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.2 g
Zsír
-
Összesen 565 g
-
Telített zsírsav 343 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 164 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1641 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3991.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 698 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 941 mg
-
Foszfor 1761 mg
-
Nátrium 407 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1068.3 g
-
Cukor 851 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 526.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3949 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 454 mg
-
Retinol - A vitamin: 3871 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 941 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 639 micro
Összesen
9344
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
410
kcal
Hozzávalók
Csokis-vajas krém
-
310 g vaj
-
250 g étcsokoládé
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
460 g porcukor
-
120 ml habtejszín
Tészta
-
170 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
0.5 teáskanál szalalkáli
-
150 g vaj
-
210 g cukor
-
2 db tojás
-
135 g tejföl
-
150 ml feketekávé
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
Ganache
-
50 g étcsokoládé
-
50 ml habtejszín
Összeállítás
-
2 ek színes cukorka
Elkészítés
Csokis-vajas krém
- A tortaalap készítésével kezdjünk! (Lásd következő fázis.)
- A csokis-vajas krémhez habosra keverjük a vajat. Az étcsokit felolvasztjuk, és szobahőmérsékletűre hűtjük, majd hozzákeverjük a vajhoz. Hozzáadjuk a kakaót is, és simára keverjük. A porcukor és a habtejszín felét is belekeverjük a csokis krémbe, elkeverjük, majd ezekből a maradékot is hozzákeverjük. (Nekem nagyjából 100 ml habtejszínt vett fel a krém, a tejszín mennyiségével lehet a krém sűrűségét változtatni.)
Tészta
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 18 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát vajjal kenjük ki (ha van ebből a formából 3, az megkönnyíti/rövidíti a dolgokat, de ha nincs, akkor úgy is meg lehet oldalni). A lisztből félreteszünk 3 evőkanálnyit.
- A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral, szalalkálival és egy csipet sóval.
- A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól összekeverjük az egészet. Hozzákeverjük a szárazanyag és a tejföl felét, elkeverjük, majd hozzátesszük a maradékot is, és szintén jól elkeverünk mindent. Végül a lehűtött kávét és a vaníliaaromát is hozzákeverjük.
- A masszát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik részébe 2 ek kakaót teszünk, a másikba 1 ek kakaót és 1 ek lisztet, majd a harmadik tálba 2 ek lisztet teszünk, és külön jól elkeverjük mind.
- Az első masszát a tortaformába öntjük, majd 20-30 percig sütjük, formában hagyjuk pár percet hűlni, majd rácson teljesen kihűtjük, közben elkészítjük a többi tortalapot is.
Ganache
- Közben elkészítjük a ganache-t: az étcsokit és a tejszínt lassú lángon összeforraljuk, hűlni hagyjuk.
Összeállítás
- A kihűlt tortalapok tetejét egyenesre vágjuk. A legvilágosabb lapra kenünk egy jókora adag vajas krémet, elegyengetjük, rátesszük a középsötét tortalapot, erre is krémet kenünk, majd a legsötétebb tortalapot. Az egész tortát egy vékony vajas krémmel fedjük be (ezt hívom morzsarétegnek), hűtőbe tesszük.
- A maradék vajas krémből kb. 5 evőkanálnyit habzsákba töltünk, a maradékkal szépen bevonjuk a tortát és elegyengetjük, hogy szépen fedje mindenhol a piskótákat.
- A lehűlt ganache-t is habzsákba töltjük, és a torta szélét díszítjük vele, hagyjuk hogy a cseppek lefollyanak az oldalán, kicsit a peremétől befele is teszünk még rá, de nem fedjük be az egész torta tetejét.
- A habzsákba töltött vajas krémmel kis kúpokat nyomunk a ganache szélére, ezzel elfedve a választóvonalat. A kúpok tetejét színes cukorral szórjuk, és tálalásig hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1821
- Feltöltés dátuma: 2020. október 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Júlia
207 recept
Párom csokitortát szeretett volna a születésnapjára, úgyhogy megleptem ezzel a durván csokis tortával. Elég tömény, de nagyon finom.