Háromsajtos penne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pennéhez
-
63g penne232 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
38g cheddar sajt151 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
135g paradicsom24 kcal
-
33g trappista sajt114 kcal
-
15g kéksajt53 kcal
-
23 kcal
A besamel mártáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
188g tej105 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
857
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pennéhez
-
250g penne928 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g cheddar sajt605 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
540g paradicsom97 kcal
-
130g trappista sajt458 kcal
-
60g kéksajt212 kcal
-
16g napraforgómag93 kcal
A besamel mártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
750g tej420 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3429
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pennéhez
-
12.1g penne45 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
7.3g cheddar sajt29 kcal
-
0.5g dijoni mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
26.2g paradicsom5 kcal
-
6.3g trappista sajt22 kcal
-
2.9g kéksajt10 kcal
-
0.8g napraforgómag5 kcal
A besamel mártáshoz
-
2.4g vaj17 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
36.4g tej20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
165
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.3 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2285.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 813 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 566 mg
-
Nátrium 741 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 183.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 358 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 681 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 3474 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
857
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.3 g
Zsír
-
Összesen 177.9 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 641 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9141.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 272 mg
-
Kálcium 3254 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 2263 mg
-
Nátrium 2965 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287.2 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 734.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1681 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 116 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 833 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 1430 micro
-
α-karotin 546 micro
-
β-karotin 2723 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 13894 micro
-
Lut-zea 973 micro
Összesen
3429
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 674 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
A pennéhez
-
25 dkg penne
-
1 ek dijoni mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A besamel mártáshoz
-
5 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
7.5 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A pennéhez
- A pennét enyhén sós vízben nem túl puhára főzzük, jól lecsepegtetjük, és beleöntjük egy nagy hőálló tálba.
- Besamel mártás készítése: a vajat megolvasztjuk, alacsony lángon gyakori kevergetés mellett felváltva hozzáadjuk a tejet és a lisztet (mikor kissé sűrűbb lesz, akkor már jó), majd sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk. :)
- A besamel mártásba belekeverjük a tojást, a márványsajtot, cheddar sajtot és a mustárt.
- Rákanalazzuk a tésztára, hogy mindenütt befedje.
- Tetejére tesszük a paradicsomszeleteket.
- Megszórjuk a trappista sajttal és a napraforgómagokkal.
- Megsütjük. Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4775
- Feltöltés dátuma: 2011. december 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Próbálok kevesebb húst enni, ezért keresem az ilyen recepteket. Isteni fincsi! :) Kicsit más receptet alakítottam át erre. Az alap szinte ugyanaz, de mégsem. :) A napraforgómag szépen részt vesz az ízhatásban, ezért azt ne nagyon hagyjuk el, viszont egyszer tojás nélkül csináltam, mert azt elfelejtettem beletenni, de nem vettem észre különbséget, ugyanúgy elfogy. :) 4 főre írja a recept, de nagyon laktat. :) Legalábbis engemet. :) Őszintén megmondom, nem tudom, milyen konyha, de az olaszhoz áll legközelebb szerintem. :)