r
Nosalty Logó

Háromsajtos penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Háromsajtos penne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pennéhez

A besamel mártáshoz

Összesen 857 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pennéhez

A besamel mártáshoz

Összesen 3429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pennéhez

A besamel mártáshoz

Összesen 165 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2285.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 857 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    177.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9141.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    3254 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    2965 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    734.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    833 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1430 micro
  • α-karotin
    546 micro
  • β-karotin
    2723 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    973 micro
Összesen 3429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    674 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A pennéhez

A besamel mártáshoz

Elkészítés

A pennéhez

  1. A pennét enyhén sós vízben nem túl puhára főzzük, jól lecsepegtetjük, és beleöntjük egy nagy hőálló tálba.
  2. Besamel mártás készítése: a vajat megolvasztjuk, alacsony lángon gyakori kevergetés mellett felváltva hozzáadjuk a tejet és a lisztet (mikor kissé sűrűbb lesz, akkor már jó), majd sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk. :)
  3. A besamel mártásba belekeverjük a tojást, a márványsajtot, cheddar sajtot és a mustárt.
  4. Rákanalazzuk a tésztára, hogy mindenütt befedje.
  5. Tetejére tesszük a paradicsomszeleteket.
  6. Megszórjuk a trappista sajttal és a napraforgómagokkal.
  7. Megsütjük. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4775
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Próbálok kevesebb húst enni, ezért keresem az ilyen recepteket. Isteni fincsi! :)  Kicsit más receptet alakítottam át erre. Az alap szinte ugyanaz, de mégsem. :)  A napraforgómag szépen részt vesz az ízhatásban, ezért azt ne nagyon hagyjuk el, viszont egyszer tojás nélkül csináltam, mert azt elfelejtettem beletenni, de nem vettem észre különbséget, ugyanúgy elfogy. :) 4 főre írja a recept, de nagyon laktat. :) Legalábbis engemet. :) Őszintén megmondom, nem tudom, milyen konyha, de az olaszhoz áll legközelebb szerintem. :)

Hozzávalók

A pennéhez

A besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...