r
Nosalty Logó

Harlekin szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Harlekin szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótaalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótaalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótaalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1673.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    191.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10039 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    3886 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    806 mg
  • Foszfor
    2991 mg
  • Nátrium
    2175 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    595.9 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1139 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1099 micro
Összesen 4519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A piskótaalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótaalaphoz

  1. A sárgáját habosra verjük a hozzáadott cukorral, majd elkeverjük benne a pudingport. Felöntjük a tejjel, és főzzük folyamatos kavargatás mellett, míg puding állagú lesz. Félretesszük hűlni.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Óvatosan belekeverjük a cukrot. Majd hozzáadjuk a már összekevert mák-liszt-sütőpor keveréket. Beletesszük egy közepes méretű, (kb. 20 cm x 30 cm-es)sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon, 25 percig sütjük.
  3. A csokipudingot kávéval folyósra főzzük (ha szükséges, hígítsuk kevés vízzel), míg a vaníliás pudingot tejjel ugyanúgy folyós állagúra készítjük.
  4. A félretett, kihűltkrémbe belekockázzuk a vajat, és simára keverjük.
  5. A kész tésztára kenjük a krémet, a kekszeket pedig belemártjukegyiket a fekete, másikat pedig a fehér pudingba, és sakktábla-szerűen elheyezzük a krém tetején.
  6. Tegyük be 1 órára a hűtőbe. Szeletelve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 76609
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Építkezésre sütemény készítést vállaltunk, és a konyhában meglévő alapanyagokat használtam fel.

Hozzávalók

A piskótaalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...