r
Nosalty Logó

Harissás csirkecomb kakukkfüves burgonyával és joghurtos uborkával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Harissás csirkecomb kakukkfüves burgonyával és joghurtos uborkával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A combhoz:

A burgonyához:

Az uborkához:

Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A combhoz:

A burgonyához:

Az uborkához:

Összesen 1254 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A combhoz:

A burgonyához:

Az uborkához:

Összesen 84 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 1254 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A combhoz:

A burgonyához:

Az uborkához:

Elkészítés

A combhoz:

  1. A harissát elkeverjük a mézzel és az olajjal. A combokat megmossuk, szárazra itatjuk, majd a harissás páccal jól bekenjük, tepsibe rakjuk, és kb. 30 percet hagyjuk állni.
  2. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és 20 percig sütjük.
  3. A burgonyát meghámozzuk, ketté, majd cikkekre vágjuk, megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk. Elkeverjük az olajjal és a kakukkfűvel. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A burgonyát elosztjuk a tepsiben a combok mellé, visszatoljuk a sütőbe, és további 40 percig sütjük.
  5. Az uborkát csíkosra hámozzuk, kettévágjuk, egy kanállal a magokat kivájjuk, majd apró kockákra vágjuk.
  6. A joghurthoz adjuk az áttört fokhagymát, elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az uborkakockákat.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2221
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, és finom. Gyorsan elő van készítve, s amíg a sütőben sül, van időnk elkészíteni a joghurtos uborkát.

Hozzávalók

A combhoz:

A burgonyához:

Az uborkához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...