r
Nosalty Logó

Harissa paszta házilag

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Harissa paszta házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    384 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 45 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    3349 micro
  • β-crypt
    974 micro
  • Likopin
    4603 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 558 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    746 micro
  • β-crypt
    217 micro
  • Likopin
    1025 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. Az édes paprikákat és a chilit egy sütőtálkába tesszük a fokhagymagerezdek és a fél hagyma társaságában. 200 fokos sütőben kb. 15-20 percet sütjük, amíg a paprikák héja feketedni kezd.
  2. A sültpaprikákat a sütőből kivéve lefedjük legalább negyed órára, így könnyebb lesz pucolni utána (plusz kicsit ki is hűl közben).
  3. A megpucolt paprikákat és a hagymákat ezután késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a nagyon csípős, nyers chilit, a fűszereket, a sűrített paradicsomot, a citrom héját és levét, valamint az olívaolajat.
  4. Ízlés szerint sózzuk, majd turmixoljuk teljesen egyneműre.
  5. A kész harissát üvegcsébe kanalazzuk és hűtőben tároljuk. Húsételekhez, sült zöldségek mellé, salátákba és levesekbe egyaránt remekül passzol ez a csípős paprikakrém.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 1340
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 30.

Ajánló

Ha valaki még sokkal csípősebb paprikakrémre vágyik, akkor az édes paprikák helyett használhat kizárólag chilipaprikát.

Receptkategóriák

Harissa paszta házilag
Rosanics Petra 342 recept

Sok közel-keleti és észak-afrikai receptben találkozhatunk a harissa pasztával a hozzávalók között. Ha nem tudjátok, hol szerezhetnétek be ezt a csípős-fűszeres paprikakrémet, akkor az a jó hírünk van, hogy házilag is könnyedén elkészíthetitek. Ha a csemege (azaz kellemesen csípős) verziót szeretitek, akkor használjatok hozzá édes paprikát is, ahogy mi tettük, ha viszont valaki a lángolóan csípős ízeket szereti, akkor használjon csak és kizárólag chiliféléket a recepthez.

Címlapról ajánljuk

További cikkek