r
Nosalty Logó

Harcsa stir-fry

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Harcsa stir-fry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1018 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    2085 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3948.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    2337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    801 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2497 micro
  • β-karotin
    8338 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 1018 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A harcsát megmossuk és kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A páchoz összekeverjük a szójaszószt, halszószt, chiliolajat (ízlés szerinti mennyiségben)és 1 gerezd apróra vágott fokhagymát. A pácot ráöntjük a halra, és fóliával lefedve legalább 1 órát pácoljuk, de akár egy éjszakára is a pácban hagyhatjuk a halat.
  3. A sárgarépát meghámozzuk, kb. 4 cm-es darabokra vágjukés vékonyan felszeleteljük.
  4. Az uborkát megmossuk és félbevágjuk. A kés hegyével két oldalról bevágunk a magok alá, és eltávolítjuk azokat. Az így kapott uborka húst kb. 2 mm-es szeletekre vágjuk.
  5. A bébikukoricát hosszában félbe vagy negyedbe vágjuk, nagyságuktól függően.
  6. A wok-ot feltesszük a lángra és hagyjuk, hogy jól átforrósodjon. Beletesszük az olajat, majd hozzáadjuk a másik gerezd apróra vágott fokhagymát. Gyorsan átkeverjük, majd beletesszük a zöldségeket. Rászórunk egy csipetnyi cukrot, majd kevergetve kb. 2 percig sütjük, mielőtt beletennénk a halat. Óvatosan összekeverjük, hogy a hal húsa össze ne törjön és lefedve kb. 5 perc alatt puhára pároljuk.
  7. A kukoricakeményítőt elkeverjük pár kanál vízzel, és hozzáöntjük az ételhez.
  8. Hagyjuk, hogy összeforrjon, és máris tálalhatjuk.
  9. A tetejét megszórjuk az apróra vágott metélőhagymával.
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21270
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harcsa stir-fry
ze(n)derta 188 recept

A stir-fry (ejtsd: sztör-fráj) a kínai chao (炒) és bao (爆) konyhatehnikák angol nyelvből meghonosodott elnevezése. Jelentése, hogy az egyenletesen felaprított alapanyagokat magas hőmérsékleten keverve-sütjük. Célszerű wok-ban készíteni, de ennek híján egy jó serpenyő is megteszi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...