Harcsa stir-fry
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g törpeharcsa149 kcal
-
50g uborka7 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
25g bébikukorica10 kcal
-
23g snidling7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g chiliolaj27 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
1g halszósz0 kcal
-
35 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
7 kcal
Összesen
254
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g törpeharcsa595 kcal
-
200g uborka29 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g bébikukorica40 kcal
-
90g snidling27 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
12g chiliolaj106 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
5g halszósz2 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
29 kcal
Összesen
1018
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
48.2g törpeharcsa57 kcal
-
19.3g uborka3 kcal
-
7.7g sárgarépa3 kcal
-
9.6g bébikukorica4 kcal
-
8.7g snidling3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1.2g chiliolaj10 kcal
-
1.9g szójaszósz1 kcal
-
0.5g halszósz0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj14 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.7g kukoricakeményítő3 kcal
Összesen
99
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 987.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 186.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 624 micro
-
β-karotin 2085 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
254
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 84.7 g
Zsír
-
Összesen 58.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3948.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1180 mg
-
Nátrium 2337 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 746.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 801 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 245 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 357 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2497 micro
-
β-karotin 8338 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 519 micro
Összesen
1018
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 241 micro
-
β-karotin 804 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db sárgarépa
-
100 g bébikukorica
-
0.5 csokor snidling
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 teáskanál chiliolaj
-
1 teáskanál halszósz
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csipet cukor
-
0.5 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés
- A harcsát megmossuk és kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
- A páchoz összekeverjük a szójaszószt, halszószt, chiliolajat (ízlés szerinti mennyiségben)és 1 gerezd apróra vágott fokhagymát. A pácot ráöntjük a halra, és fóliával lefedve legalább 1 órát pácoljuk, de akár egy éjszakára is a pácban hagyhatjuk a halat.
- A sárgarépát meghámozzuk, kb. 4 cm-es darabokra vágjukés vékonyan felszeleteljük.
- Az uborkát megmossuk és félbevágjuk. A kés hegyével két oldalról bevágunk a magok alá, és eltávolítjuk azokat. Az így kapott uborka húst kb. 2 mm-es szeletekre vágjuk.
- A bébikukoricát hosszában félbe vagy negyedbe vágjuk, nagyságuktól függően.
- A wok-ot feltesszük a lángra és hagyjuk, hogy jól átforrósodjon. Beletesszük az olajat, majd hozzáadjuk a másik gerezd apróra vágott fokhagymát. Gyorsan átkeverjük, majd beletesszük a zöldségeket. Rászórunk egy csipetnyi cukrot, majd kevergetve kb. 2 percig sütjük, mielőtt beletennénk a halat. Óvatosan összekeverjük, hogy a hal húsa össze ne törjön és lefedve kb. 5 perc alatt puhára pároljuk.
- A kukoricakeményítőt elkeverjük pár kanál vízzel, és hozzáöntjük az ételhez.
- Hagyjuk, hogy összeforrjon, és máris tálalhatjuk.
- A tetejét megszórjuk az apróra vágott metélőhagymával.
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 21270
- Feltöltés dátuma: 2008. november 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
A stir-fry (ejtsd: sztör-fráj) a kínai chao (炒) és bao (爆) konyhatehnikák angol nyelvből meghonosodott elnevezése. Jelentése, hogy az egyenletesen felaprított alapanyagokat magas hőmérsékleten keverve-sütjük. Célszerű wok-ban készíteni, de ennek híján egy jó serpenyő is megteszi.