Hamiskás tiramisu glutén- és laktózmentesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bambi46
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
5g rizsliszt18 kcal
-
20 kcal
-
5g kókuszliszt13 kcal
-
4 kcal
-
0g útifű maghéj1 kcal
-
1 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
48 kcal
-
17g erythritol0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
21g laktózmentes tej12 kcal
krém
-
83g laktózmentes tej49 kcal
-
6g pudingpor21 kcal
-
14 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g erythritol0 kcal
-
17g feketekávé2 kcal
Összesen
304
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
60g rizsliszt220 kcal
-
60g zabpehelyliszt242 kcal
-
60g kókuszliszt155 kcal
-
46 kcal
-
3g útifű maghéj9 kcal
-
6 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
574 kcal
-
200g erythritol0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
250g laktózmentes tej148 kcal
krém
-
1000g laktózmentes tej590 kcal
-
68g pudingpor257 kcal
-
171 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
120g erythritol0 kcal
-
200g feketekávé18 kcal
Összesen
3654
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
2.3g rizsliszt8 kcal
-
2.3g zabpehelyliszt9 kcal
-
2.3g kókuszliszt6 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.1g útifű maghéj0 kcal
-
0.5g gluténmentes sütőpor0 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
-
3.1g tejmentes margarin22 kcal
-
7.7g erythritol0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
9.6g laktózmentes tej6 kcal
krém
-
38.6g laktózmentes tej23 kcal
-
2.6g pudingpor10 kcal
-
1.7g tejszínízű pudingpor7 kcal
-
9.6g mascarpone39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.6g erythritol0 kcal
-
7.7g feketekávé1 kcal
Összesen
141
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
304
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 101.6 g
Zsír
-
Összesen 220.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4730.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 1038 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 1987 mg
-
Nátrium 1209 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 342.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 888 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 847 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 488 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 846 micro
Összesen
3654
kcal
- 10% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
tészta
-
6 dkg rizsliszt
-
6 dkg kókuszliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
0.5 ek útifű maghéj
-
1 csomag gluténmentes sütőpor
-
8 dkg tejmentes margarin
krém
-
1.5 tasak pudingpor
-
1 tasak tejszínízű pudingpor (vagy ha ilyet nem találunk, akkor GM vaníliás vagy karamellás pudingpor)
-
250 g mascarpone
-
2 késhegynyi fahéj
Elkészítés
tészta
- A liszteket összeszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat is.
- A margarint kicsit megolvasztjuk, és a 2,5 dl tejet is meglangyosítjuk. A langyos tejben feloldjuk a neszkávét.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját felhabosítjuk a "cukorral".
- A felhabosított tojássárgához robotgéppel hozzákeverjük a folyós (már langyos) margarint, majd elkeverjük a neszkávés tejjel. Ezután jöhet bele a lisztkeverék, majd a kész masszába beledolgozzuk nagy mozdulatokkal a felvert tojásfehérjehabot.
- Sütőpapíros, 23-24 centis tortaformában elegyengetjük a tésztát, és 170-180 fokos (sütő teljesítményétől függ) előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük (tűpróba).
- Amíg a piskóta sül, az 1 liter tejből és a pudingporokból sűrű krémet főzünk. Én a "cukrot" hűlés közben szoktam rászórogatni a puding tetejére, mert akkor nem bőrösödik be, és néha belekevergetem, de főzés közben is nyugodtan hozzáadhatjuk.
- A fahéjat is akkor keverjük el a krémben, ha már levettük a tűzről. És ha már langyosra hűlt az egész, akkor robotgéppel dolgozzuk el benne a mascarponét is. Ha esetleg nem elég édes ennyi "cukorral" a krém, adhatunk még hozzá ízlés szerint.
- A kihűlt piskótát két részbe vágjuk, és 2 rétegben megtöltjük a krémmel úgy, hogy a piskótalapokat megöntözzük a kávéval. Én a formába szoktam visszatenni a lapokat, és úgy töltöm meg. Majd a tetejét ízlés szerint szórjuk meg kakaóporral.
- Pár óra hűtés után már szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10499
- Feltöltés dátuma: 2017. december 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bambi46
11 recept
Azért lett "hamis" tiramisu, mert egyrészt nem babapiskótás, másrészt a krém sem csak mascarponéból készül (így kevésbé zsíros), viszont a végeredmény isteni finom. :)