r
Nosalty Logó

Hamiskás tiramisu glutén- és laktózmentesen

Bambi46
Hamiskás tiramisu glutén- és laktózmentesen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

krém

304
Kalória
8.5g
Fehérje
23.1g
Szénhidrát
18.3g
Zsír
28.5g
Víz
45g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
119.9mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

Összesen 304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

Összesen 3654 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

Összesen 141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    220.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4730.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1038 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    1209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    277.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    342.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 3654 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A liszteket összeszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat is.
  2. A margarint kicsit megolvasztjuk, és a 2,5 dl tejet is meglangyosítjuk. A langyos tejben feloldjuk a neszkávét.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját felhabosítjuk a "cukorral".
  4. A felhabosított tojássárgához robotgéppel hozzákeverjük a folyós (már langyos) margarint, majd elkeverjük a neszkávés tejjel. Ezután jöhet bele a lisztkeverék, majd a kész masszába beledolgozzuk nagy mozdulatokkal a felvert tojásfehérjehabot.
  5. Sütőpapíros, 23-24 centis tortaformában elegyengetjük a tésztát, és 170-180 fokos (sütő teljesítményétől függ) előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük (tűpróba).
  6. Amíg a piskóta sül, az 1 liter tejből és a pudingporokból sűrű krémet főzünk. Én a "cukrot" hűlés közben szoktam rászórogatni a puding tetejére, mert akkor nem bőrösödik be, és néha belekevergetem, de főzés közben is nyugodtan hozzáadhatjuk.
  7. A fahéjat is akkor keverjük el a krémben, ha már levettük a tűzről. És ha már langyosra hűlt az egész, akkor robotgéppel dolgozzuk el benne a mascarponét is. Ha esetleg nem elég édes ennyi "cukorral" a krém, adhatunk még hozzá ízlés szerint.
  8. A kihűlt piskótát két részbe vágjuk, és 2 rétegben megtöltjük a krémmel úgy, hogy a piskótalapokat megöntözzük a kávéval. Én a formába szoktam visszatenni a lapokat, és úgy töltöm meg. Majd a tetejét ízlés szerint szórjuk meg kakaóporral.
  9. Pár óra hűtés után már szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Azért lett "hamis" tiramisu, mert egyrészt nem babapiskótás, másrészt a krém sem csak mascarponéból készül (így kevésbé zsíros), viszont a végeredmény isteni finom. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...