Hamis vaddisznópörkölt-sertéshúsból
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
A főzés előtt három nappal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
90g sertéscomb164 kcal
A főzés napján
-
2g olívaolaj14 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
140g száraz vörösbor115 kcal
-
16 kcal
A főzés végén
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
323
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
A főzés előtt három nappal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
7g só0 kcal
-
450g sertéscomb819 kcal
A főzés napján
-
8g olívaolaj71 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
700g száraz vörösbor574 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
A főzés végén
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g vörösborecet0 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
Összesen
1620
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
A főzés előtt három nappal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
31.1g sertéscomb57 kcal
A főzés napján
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
11.8g vöröshagyma4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
48.4g száraz vörösbor40 kcal
-
6.9g sűrített paradicsom6 kcal
A főzés végén
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g vörösborecet0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
Összesen
112
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 925.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 622 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 227.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
323
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.2 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 284 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4627.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 1111 mg
-
Nátrium 3109 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1135.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 363 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 903 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
1620
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1989 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
A főzés előtt három nappal
-
5 db borókabogyó
-
5 db szegfűszeg
-
5 szem fekete bors
A főzés napján
-
1 ek olívaolaj
-
0.5 teáskanál csípős fűszerpaprika
-
10 dkg sűrített paradicsom
A főzés végén
-
1 tk vörösborecet
Elkészítés
A főzés előtt három nappal
- A borókabogyót, szegfűszeget és borsot egy mozsárban összetörjük, hozzáadjuk a sót, majd a húsdarabokat bekenjük vele és három napra egy zárható üvegtálban a hűtőbe tesszük, minden nap egyszer átforgatjuk a húsokat.
- Amikor eltelt a három nap a húsokat papírtörlővel áttöröljük, s az olajon megpirítjuk őket. Majd kivesszük az olajból, és tányérra tesszük. A maradék olajon - ha szükséges, pár cseppet teszünk hozzá - megpirítjuk a hagymát a sóval, majd a végén hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát is. Egyszer átkeverjük, és hozzáadjuk a bor 1/2 részét. Felkaparjuk a fazék aljáról a maradékot, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és az egészet éppen csak felforraljuk.
- Beletesszük a húsokat a mártásba, s ha nem fedné el a mártás a húsokat - nekem mindig el szokta -, akkor annyi bort öntünk hozzá, hogy elfedje. Majd félig lefedjük a fazekat, és lassú tűzön kb. 1,5 órát főzzük. Néha keverjük meg, nehogy leégjen. Ha nagyon besűrűsödik a szósz, már majdnem száraznak tűnik, adjunk hozzá egy kis bort. (Én felénél mindig öntök hozzá egy keveset.) Ha villapróbára szétesik a hús, akkor jó.
- Amikor a hús elkészült, lyukas kanállal kiszedjük egy tányérra. A szószhoz kb. 1-1,5 dl bort öntünk és felforraljuk. Majd hozzáadjuk a fokhagymát, ecet és rozmaringot, ezzel frissítjük fel a mártást. Kicsit felforraljuk, majd visszatesszük a húsokat, és alaposan átkeverjük. Elzárjuk a tüzet alatta, s lefedve néhány percig állni hagyjuk.
- A szószt spagetti tésztával, a húst salátával, kevés kenyérrel ha kell és ugyanolyan borral tálaljuk, mint amilyennel főztük. A főzés végén gyönyörű, szinte fekete szaftot kapunk.
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 11150
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sophia Loren egyszer az alábbi mondatot nyilatkozta: "Szeretek borral főzni, néha az ételbe is teszek". Osztom ezt a gondolatát, nincs jobb, mint egy finom ételfőzés közben borozgatni, s néha egy keveset - vagy egy kicsivel többet - az ételbe is tenni. Na, ez az étel az, ami elkészítésénél mi is szeretnénk inni pár pohárral, akkor minimum két üveg borra lesz szükségünk. És beszéljünk még egy kicsit az olasz "pörkölt" fogyasztási szokásokról. Ami a legfeltűnőbb, hogy messze nem úgy fogyasztják, ahogy mi. Egy tányér "pörkölt" náluk máris két fogás. Ugyanis a sugo-t, vagyis a szaftot tésztával eszik első fogásként, majd a húst főételként, salátával. Csak ajánlani tudom, hiszen fantasztikus élmény... s ráadásul nem is hízlal.... annyira :-).