r
Nosalty Logó

Hamis vaddisznópörkölt-sertéshúsból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hamis vaddisznópörkölt-sertéshúsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzés előtt három nappal

A főzés napján

A főzés végén

Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzés előtt három nappal

A főzés napján

A főzés végén

Összesen 1620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzés előtt három nappal

A főzés napján

A főzés végén

Összesen 112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4627.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    3109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1135.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1620 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1989 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A főzés előtt három nappal

A főzés napján

A főzés végén

Elkészítés

A főzés előtt három nappal

  1. A borókabogyót, szegfűszeget és borsot egy mozsárban összetörjük, hozzáadjuk a sót, majd a húsdarabokat bekenjük vele és három napra egy zárható üvegtálban a hűtőbe tesszük, minden nap egyszer átforgatjuk a húsokat.
  2. Amikor eltelt a három nap a húsokat papírtörlővel áttöröljük, s az olajon megpirítjuk őket. Majd kivesszük az olajból, és tányérra tesszük. A maradék olajon - ha szükséges, pár cseppet teszünk hozzá - megpirítjuk a hagymát a sóval, majd a végén hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát is. Egyszer átkeverjük, és hozzáadjuk a bor 1/2 részét. Felkaparjuk a fazék aljáról a maradékot, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és az egészet éppen csak felforraljuk.
  3. Beletesszük a húsokat a mártásba, s ha nem fedné el a mártás a húsokat - nekem mindig el szokta -, akkor annyi bort öntünk hozzá, hogy elfedje. Majd félig lefedjük a fazekat, és lassú tűzön kb. 1,5 órát főzzük. Néha keverjük meg, nehogy leégjen. Ha nagyon besűrűsödik a szósz, már majdnem száraznak tűnik, adjunk hozzá egy kis bort. (Én felénél mindig öntök hozzá egy keveset.) Ha villapróbára szétesik a hús, akkor jó.
  4. Amikor a hús elkészült, lyukas kanállal kiszedjük egy tányérra. A szószhoz kb. 1-1,5 dl bort öntünk és felforraljuk. Majd hozzáadjuk a fokhagymát, ecet és rozmaringot, ezzel frissítjük fel a mártást. Kicsit felforraljuk, majd visszatesszük a húsokat, és alaposan átkeverjük. Elzárjuk a tüzet alatta, s lefedve néhány percig állni hagyjuk.
  5. A szószt spagetti tésztával, a húst salátával, kevés kenyérrel ha kell és ugyanolyan borral tálaljuk, mint amilyennel főztük. A főzés végén gyönyörű, szinte fekete szaftot kapunk.
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11150
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sophia Loren egyszer az alábbi mondatot nyilatkozta: "Szeretek borral főzni, néha az ételbe is teszek". Osztom ezt a gondolatát, nincs jobb, mint egy finom ételfőzés közben borozgatni, s néha egy keveset - vagy egy kicsivel többet - az ételbe is tenni. Na, ez az étel az, ami elkészítésénél mi is szeretnénk inni pár pohárral, akkor minimum két üveg borra lesz szükségünk. És beszéljünk még egy kicsit az olasz "pörkölt" fogyasztási szokásokról. Ami a legfeltűnőbb, hogy messze nem úgy fogyasztják, ahogy mi. Egy tányér "pörkölt" náluk máris két fogás. Ugyanis a sugo-t, vagyis a szaftot tésztával eszik első fogásként, majd a húst főételként, salátával. Csak ajánlani tudom, hiszen fantasztikus élmény... s ráadásul nem is hízlal.... annyira :-).

Hozzávalók

A főzés előtt három nappal

A főzés napján

A főzés végén

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...