Hamis túrós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
kadara
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A krémhez és a töltelékhez
-
86 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
150g tej84 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
105g őszibarack konzerv76 kcal
Összesen
1660
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez és a töltelékhez
-
343 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
600g tej336 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
420g őszibarack konzerv302 kcal
Összesen
6635
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
14.4g finomliszt52 kcal
-
7.2g porcukor28 kcal
-
9g margarin64 kcal
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A krémhez és a töltelékhez
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
21.5g tej12 kcal
-
16.2g tejföl32 kcal
-
5.7g tojásfehérje3 kcal
-
15.1g őszibarack konzerv11 kcal
Összesen
237
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 84.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1327.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.8 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 246.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 784 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 714 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 782 micro
-
β-crypt 97 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
1660
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 105.1 g
Zsír
-
Összesen 338.7 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5311.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 1787 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 1802 mg
-
Nátrium 1268 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 791 g
-
Cukor 364 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 987.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3136 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 252 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 839 mg
-
Retinol - A vitamin: 2855 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 3129 micro
-
β-crypt 390 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1113 micro
Összesen
6635
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
20 dkg porcukor
-
4 db tojássárgája
-
1 citromból nyert citromlé
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez és a töltelékhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
6 ek cukor
-
6 dl tej
-
450 g tejföl
-
4 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához
- Összegyúrjuk a lisztet, a porcukrot, a puha margarint, a tojássárgákat, a citrom levét és a sütőport.
- Kétfelé vesszük a tésztát. Az egyik lapot kinyújtjuk, kizsírozott, kilisztezett tespibe fektetjük.
- Elkészítjük a krémet: A pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük.
- Ha kihűlt, belekavarjuk a tejfölt és a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
- A tésztára tett krém tetejét jól megpakoljuk barackdarabokkal.
- A másik lapot is kinyújtjuk, majd ráhelyezzük a süti tetejére.
- Lassú tűznél sokáig sütjük, amíg a tészta meg nem sül, illetve aranybarna nem lesz.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 262
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 25115
- Feltöltés dátuma: 2011. január 24.
Ajánló
Egyszerűen nem lehet abbahagyni, nagyon kiadós és olcsó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
kadara
3 recept
Egy ismerősömtől kaptam a receptet, amelyet először kétkedve fogadtam, hiszen nem gondoltam, hogy tényleg ennyire ugyanolyan az íze a krémnek, mintha túró lenne.