r
Nosalty Logó

Hamis tiramisu torta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis tiramisu torta 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémes babapiskótához

A tetejére

Összesen 368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémes babapiskótához

A tetejére

Összesen 4418 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémes babapiskótához

A tetejére

Összesen 288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    288.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    868 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4418 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémes babapiskótához

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, majd a lisztet, amit már csak fakanállal keverünk hozzá, mert összetörne a hab.
  2. Megsütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni. Hidegen 3 részre vágjuk, és félretesszük.
  3. A krémhez felverjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a mascarpone-t, a vaníliás cukrot és a sütőrumot. Lefőzünk egy adag kávét. A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel, rátesszük a kávéba mártott babapiskótát, erre megint a piskótát, megint krém, megint babapiskóta. A tetejét és az oldalát is bekenjük a krémmel, és lehet díszíteni ízlés szerint.
  4. Ha a tetejére habrózsákat teszünk, akkor ahhoz kb. 1,5 dl hulala tejszínt kell felverni, és megfelezni. Az egyik fele marad tejszínnek, a másikba egy kis kakaóport szórni, és úgy rányomni a tortára. A tetejét kakaóporral megszórjuk, és kész.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11934
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

Ha elkészült a torta, érdemes egy éjszakára a hűtőbe tenni, hogy belül a piskóta is átpuhuljon, és hogy összeérjenek az ízek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát elsőnek Anyukám szülinapjára készítettem el, és nagy sikere volt.

Hozzávalók

A piskótához

A krémes babapiskótához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...