r
Nosalty Logó

Hamis sütőtök "curry"

Lakos Benedek
Hamis sütőtök "curry"
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A curryhez

311
Kalória
4.2g
Fehérje
31.3g
Szénhidrát
21.7g
Zsír
342.5g
Víz
-
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A curryhez

Összesen 311 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A curryhez

Összesen 622 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A curryhez

Összesen 71 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    342.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1051 micro
  • β-karotin
    5325 micro
  • β-crypt
    4373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 311 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    685 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2102 micro
  • β-karotin
    10650 micro
  • β-crypt
    8747 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 622 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    1210 micro
  • β-crypt
    994 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

A curryhez

  1. A zöldségeket pucoljuk meg, és vágjuk nagyjából egyforma darabokra. A fehérrépa lehet egy kicsit kisebb, mert lassabban fő, mint a sütőtök.
  2. Egy fazékban melegítsünk olajat, majd szórjuk bele az összes fűszert, és óvatosan, közepes lángon kissé pirítsuk meg őket. Vigyázzunk, oda ne égjenek!
  3. Tegyük a zöldségeket a fűszeres alapra, és pároljuk őket fedő alatt pár percig. Utána öntsük a lábosba a kókusztejet és a vizet.
  4. Forraljuk fel a ragut, majd vegyük lejjebb a lángot, és félig lefedve főzzük addig a curryt, amíg a zöldségek kellően meg nem puhultak. Kóstoljuk meg, és igazítsunk a fűszerezésen, ha szükséges.
  5. Tálaljuk rizzsel, lepénykenyérrel vagy más tetszőleges körettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

A "curry" azért került idézőjelbe, mert ez az egytálétel tulajdonképpen egy hamis változata a komplex indiai ragunak. Ha maga az elkészítés nem is, az ízek nagyjából egyeznek, és végtére is ez a lényeg, nem?

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...