r
Nosalty Logó

Hamis quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
almadi-agi
Hamis quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 1498 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    116.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2731.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3109 micro
  • β-crypt
    943 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 1498 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. A szalonnát kis darabokra vágjuk, és elkezdjük serpenyőben pirítani. Folyamatos kavargatással addig pirítjuk, míg barnulni nem kezd. Közben felaprítjuk a hagymát és a kaliforniai paprikát (aprítógépben) külön-külön.
  2. Ha nem ereszt elég zsírt a szalonna, akkor olívaolajat adunk hozzá, és a hagymát is elkezdjük hozzápirítani. Ha már aranybarna, akkor hozzáadjuk az aprított paprikát és sózzuk, fűszerezzük, és addig kevergetjük, amíg nagyjából elpárolog a szósz leve.
  3. Félretesszük hűlni. Amíg hűl, előmelegítjük a sütőt és elkészítjük a tésztát.
  4. A zabpelyhet és a lenmagot kávédarálóval porítjuk. A vegetáriánus fasírtport, a csicseriborsó lisztet és a lenmagos zabpehely-darálékot összeforgatjuk. Adunk hozzá egy kis sót és enyhén fűszerezzük. Annyi olajat adunk hozzá, amitől már összeáll kis golyókba. Ennél nem lényeg, hogy homogén massza legyen!
  5. A keveréket kézzel a kis (d=17) tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is jusson egy kicsi, hogy legyen majd pereme a pitének.
  6. A kihűlt szószhoz hozzáadjuk a 4 tojást, a tejfölt és az apróra vágott petrezselymet. Ízlés szerint a masszát ismét kicsit megsózzuk, befűszerezzük.
  7. A tortaformában lévő tésztára öntjük a feltétet, és kb. fél órát sütjük lefedés nélkül a 180 fokos sütőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 17
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2332
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 29.

Ajánló

Először a feltétet kezdjük el megcsinálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
almadi-agi 7 recept

Nem akartam vajas tésztát készíteni idő hiányában, ezért más alapot találtam ki a quiche számára.

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...