r
Nosalty Logó

Hamis krémtúrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szendepende
Hamis krémtúrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1375 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1375 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    216.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4793.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1802 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    802.7 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1571 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 5496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 249 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
  2. A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pudingport összefőzzük, majdhűlni hagyjuk.
  3. A tésztát ketté vesszük, mindkét buciból tepsi méretű lapot nyújtunk. Az egyiket kivajazott tepsi aljára fektetjük.
  4. Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a kis és nagy pohár tejfölt és a fél citrom levét.
  5. Az így kapott krémmel megkenjük a tepsiben lévő tésztalapot, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot.
  6. A tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. Porcukorral tálaljuk, melegen és hidegen is isteni!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2359
  • Tegnapi nézettség: 58
  • 7 napos nézettség: 317
  • Össznézettség: 477056
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szendepende 6 recept

Hamis, mivel nem tartalmaz túrót. Véletlenül jöttem rá, hogy a pudingos-tejfölös egyvelegnek krémtúró íze van. Így egy kicsit felturbózva, sütés után is megmaradt ez az ízhatás. Nagyon egyszerű és gyors sütemény. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...