Hamis gulyás virslivel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
50g füstölt virsli135 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
625g víz0 kcal
Összesen
389
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g füstölt virsli538 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
2500g víz0 kcal
Összesen
1550
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
4.7g füstölt virsli13 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
4.3g fehérrépa3 kcal
-
3.1g zeller1 kcal
-
2.8g karalábé1 kcal
-
2.4g zöldpaprika0 kcal
-
2.4g paradicsom0 kcal
-
9.5g burgonya5 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
59.4g víz0 kcal
Összesen
36
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1134.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 525 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 917.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 1267 micro
-
β-karotin 3679 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 888 micro
Összesen
389
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.9 g
Zsír
-
Összesen 86.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4538.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 962 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 1070 mg
-
Nátrium 2101 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 3669.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1672 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 312 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 860 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 5069 micro
-
β-karotin 14716 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 3551 micro
Összesen
1550
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 61 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
36
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
20 dkg füstölt virsli
-
2 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
0.5 db zeller
-
0.5 db karalábé
-
1 db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
-
4 db burgonya
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db tojás
-
2 csapott ek finomliszt
-
2.5 l víz
Elkészítés
- Apró kockákra vágjuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.
- A többi zöldséget is felkockázzuk kicsit nagyobb darabokra.
- Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot, aztán megszórjuk pirospaprikával.
- Felöntjük vízzel, a burgonyán kívül beletesszük az összes zöldséget, a virslit is beleszeleteljük, és fűszerezzük a levest. Főzzük kb. 10 percig.
- Mikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a burgonyát, és még azzal is főzzük kb. 10 percet.
- 1 tojást elkeverünk annyi liszttel, hogy jó sűrű galuskatészta legyen. Mikor már a burgonya is majdnem megfőtt, beleszaggatjuk a levesbe ezt a galuskát, ami pár perc alatt szintén megfő.
- Legvégül megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, de ezzel már csak 1-2 percig főzzük.
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 14139
- Feltöltés dátuma: 2010. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Sok évig olyan helyen laktunk, ahol nem is volt egyszerű dolog húst beszerezni annak, aki nem tartott állatokat. Akkor találtam ki ezt a hamis gulyást. Bár húst azóta már mindenütt lehet kapni, de ezt a levest mégis megfőzöm egyszer-egyszer. Csak mert szeretjük.