r
Nosalty Logó

Hamis dobos szelet 2. - csokimázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Hamis dobos szelet 2. - csokimázzal
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 655 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 7844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 655 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    370.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2659.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1043.7 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2947 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    341 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2765 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2174 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 7844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A lapokhoz

  1. A lapokhoz előbb a lisztben elmorzsoljuk a margarint, a szalakálit feloldjuk a tejben, majd az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk. 6 részre osztjuk, vékony lapokat nyújtunk, s a tepsi hátán sorra kisütjük őket.
  2. A krémhez való cukrot világosbarnára pirítjuk, s felengedjük a 3 dl vízzel. Addig főzzük, míg a cukor teljesen feloldódik. Közben a lisztet simára keverjük a tejben, hozzátöltjük a karamelles vízhez, s sűrű pépet főzünk belőle. Kevergetve kihűtjük, s kanalanként hozzáadjuk a margarinhoz.
  3. Megtöltjük a lapokat a krémmel.
  4. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, s bevonjuk vele a sütit.
  5. Másnap szeleteljük, addigra megpuhul.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 25×30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 26980
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit Anyukám gyakran sütötte, ez is az ő keze alól került ki. Sajnos ő már többet nem süt... A sütinek semmi köze a doboshoz, legfeljebb annyi, hogy ez is 6 lapos, de az ínséges időkben ez volt egyik visszatérő ünnepi süti, mert csak 1 tojás kell bele.

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...