r
Nosalty Logó

Hamis carbonara erdei gombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Hamis carbonara erdei gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A gombához

A szószhoz

Összesen 717 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A gombához

A szószhoz

Összesen 2865 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A gombához

A szószhoz

Összesen 276 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 717 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    118.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1033 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6527.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    1476 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    2094 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1108 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1228 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2249 micro
Összesen 2865 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gombához

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat és az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a kisebb kockákra vágott bacont rátesszük. Hozzáadjuk az erdei gombákat, együtt sütjük kb 20 percig, közben többször forgassuk meg. A végén adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
  2. Főzzük ki a tésztát.
  3. A tojásokat és a tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel, majd a reszelt sajttal. A leszűrt tészta főzővizéből tegyünk félre egy kicsit, mert lehet, hogy szükségünk lesz rá.
  4. A forró tésztát összeforgatjuk a baconos gombával, majd ráöntjük a tojásos-sajtos tejszínt. Addig kevergetjük, míg a tészta fel nem veszi a szószt. A lényeg, hogy minden hozzávaló forró legyen, de nem mehet alatta a gáz, mert akkor kicsapódik, rántottás lesz a tészta.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4729
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 15.

Ajánló

Papardellével készítettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamis carbonara erdei gombával
Mercedes 302 recept

Azért hamis Carbonara, mert ez a recept egy tejszínnel, gombával, petrezselyemmel bővített változat. Ha túl sűrű lenne a szósz, a tészta főzővizével higíthatjuk. Egy kicsit kiadósabb megoldást szerettem volna, és ezt főztem ki belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A gombához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...