r
Nosalty Logó

Hamburger torta mézes puszedliból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Hamburger torta mézes puszedliból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A "húspogácsához"

A "sajthoz"

A "szószokhoz"

Összesen 652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A "húspogácsához"

A "sajthoz"

A "szószokhoz"

Összesen 5204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A "húspogácsához"

A "sajthoz"

A "szószokhoz"

Összesen 237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    267.6 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2737.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.5 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    979.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 5204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A "húspogácsához"

A "sajthoz"

A "szószokhoz"

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát készítjükel.A mézes puszedlit morzsásra daráljuk.
  2. Hozzáadjuka réteslisztet és a sütőport, és összekeverjük.
  3. A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuka nyírfacukrot, és krémmé keverjük.
  4. Ezután egyenként hozzáadjuka tojásokat.Végül belekeverjüka lisztet és a tejet is (felváltva).
  5. 180 fokon kb. 40-45 percig sütjük.
  6. Amikor megsültés kihűlt, levágjuka tetejét, hogy egyenes legyen, majd félbevágjuka kész piskótát.
  7. A "húspogácsához" a piskóta levágott tetejét elmorzsoljukegy tálba. Axilitet, a vizet és a kakaóport összeforraljuk,és leöntjükvele a morzsát.Ezután jól összedolgozzuk,és egy jó nagy "húspogácsát" formázunkbelőle.
  8. A marcipánmasszából egy pici darabot lecsípünk, a többibőlegy kb. 20x20 cm-es négyzetet vágunk,és a tészta alsó részére rakjuk(ez lett a "sajt").
  9. A tojásfehérjét a xilittel és a citromlével elkeverjük. 3 tálkába tesszük, majd sárga, piros és zöld ételfestéket cseppentünkbele.
  10. A húspogácsára hullámos csíkokat nyomunk(úgy, hogy még a sajtra is rálógjon).
  11. Végül rátesszüka tészta másik felét is.
  12. A tetejére ráreszeljükamaradék marcipánmasszát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1473
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamburger torta mézes puszedliból
Tóth Bernadett 48 recept

Anyának csináltam tavaly a szülinapjára ezt a hamburger tortát.

Hozzávalók

A tésztához

A "húspogácsához"

A "sajthoz"

A "szószokhoz"

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...