r
Nosalty Logó

Hal spárgával és brokkolival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Hal spárgával és brokkolival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    420 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2136 micro
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3901.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2117 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1680.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    516 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    3659 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8544 micro
Összesen 1268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat kiengedjük és felkockázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a spárga rostos héját lehámozzuk és feldaraboljuk, a póréhagymát fél centis karikára szeleteljük.
  2. Egy megfelelő méretű tepsi vagy tűzálló tál alját meglocsoljuk az olívaolajjal, és beleszedjük a halat. Ízlés szerint megszórjuk frissen őrölt borssal.
  3. Meglocsoljuk a citrom levével, megszórjuk curryvel, és egyenletesen elrendezzük rajta a brokkolit, spárgát és póréhagymát.
  4. Az almát negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, és hámozatlanul felszeleteljük, majd ezt is elrendezzük rajta.
  5. Meglocsoljuk a tejszínnel és megszórjuk a fűszerkeverékkel, ízlés szerint sózzuk. Sütőben 200 fokon 45 perc alatt készre sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2656
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hal spárgával és brokkolival
Ligeti Károly 129 recept

Ha itt a spárga szezon, szerintem kihagyhatatlan a halas egytálételekből, legalábbis a spárgásokból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek