r
Nosalty Logó

Hal spárgával és brokkolival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Hal spárgával és brokkolival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    420 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2136 micro
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3901.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2117 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1680.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    516 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    3659 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8544 micro
Összesen 1268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat kiengedjük és felkockázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a spárga rostos héját lehámozzuk és feldaraboljuk, a póréhagymát fél centis karikára szeleteljük.
  2. Egy megfelelő méretű tepsi vagy tűzálló tál alját meglocsoljuk az olívaolajjal, és beleszedjük a halat. Ízlés szerint megszórjuk frissen őrölt borssal.
  3. Meglocsoljuk a citrom levével, megszórjuk curryvel, és egyenletesen elrendezzük rajta a brokkolit, spárgát és póréhagymát.
  4. Az almát negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, és hámozatlanul felszeleteljük, majd ezt is elrendezzük rajta.
  5. Meglocsoljuk a tejszínnel és megszórjuk a fűszerkeverékkel, ízlés szerint sózzuk. Sütőben 200 fokon 45 perc alatt készre sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2656
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hal spárgával és brokkolival
Ligeti Károly 129 recept

Ha itt a spárga szezon, szerintem kihagyhatatlan a halas egytálételekből, legalábbis a spárgásokból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...