r
Nosalty Logó

Hajtovány

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz Éva
Hajtovány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
kenyérsütő
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1187 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 314 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    2122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1187 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.8 g

Zsír

  • Összesen
    340.8 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17954.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    2235 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2230 mg
  • Nátrium
    12735 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    801.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    772 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2388 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1313 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 7120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedagasztjuk. (A kenyérsütőgép nagy segítség.)
  2. Hagyjuk a duplájára kelni.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk és kettévágjuk. (Ha kissebb hajtoványokat szeretnénk, akkor lehet négyfele is.)
  4. Egyenként kinyújtjuk jó vékonyra.
  5. A krém hozzávalóit elkeverjük. A margarin csak annyira legyen lágy, hogy kenhető legyen.
  6. A tésztát megkenjük a sajtos margarinnal, és feltekerjük mint a beiglit.
  7. Trapéz alakúra szeleteljük és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk a hajtoványokat.
  8. Még egy fél órát hagyjuk kelni.
  9. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranysíznűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 17571
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hajtovány
Sz Éva 19 recept

Limara oldaláról származik a recept. Már régóta szemezek vele, most végre rászántam magam. A tészták sütés közben még elég sokat nőttek, úgyhogy jó távolra rakjátok egymástól. Legközelebb nem kétfelé vágom a tésztát, mert így elég nagyok lesznek. Nagyon finom, és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...