r
Nosalty Logó

Hájas pogácsa szezámmaggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Margó48
Hájas pogácsa szezámmaggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Első tészta

Második tészta

A tetejére

Összesen 588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Első tészta

Második tészta

A tetejére

Összesen 7051 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Első tészta

Második tészta

A tetejére

Összesen 450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    483.3 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    219 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6846 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1307 mg
  • Nátrium
    4557 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    689 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 7051 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 450 kcal

Hozzávalók

Első tészta

Második tészta

A tetejére

Elkészítés

Első tészta

  1. Mivel tisztított, ledarált, mélyhűtött hájam volt, csak elővettem, hogy kiolvadjon. A kiolvadt hájat összekeverjük a 10 dkg liszttel és az ecettel, és félretesszük.
  2. A 60 dkg liszthez hozzátesszük a langyos tejben, pici cukorral felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót, a citromlevét és annyi tejfölt, hogy rétestészta lágyságú legyen. Ezt jól kidolgozzuk, és mikor elválik az edény falától, pihentetjük 1/2 órát.
  3. Kinyújtjuk a rétestésztát és rákenjük a lisztes hájat, majd alulról 1/3 részig felhajtjuk, ráhajtjuk felülről, majd jobbról és balról is felhajtva, letakarjuk, és pihentjük 20 percet. Ezt a kinyújtást-pihentetést ismételjük háromszor, közben 20 perces pihentetéssel.
  4. Az utolsó pihentetés után kinyújtjuk a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval -amit mindig forró vízbe mártunk- kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük kissé felvert tojással, és rászórjuk a jó nagy csipet szezámmagot.
  5. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon, pár perc után 180 fokon 15-20 perc alatt, légkeverésen megsütjük. 2 nagy tepsivel lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 21176
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Margó48 53 recept

Öcsémék disznóvágásra készültek, és ajánlatos volt az előző vágásnál félretett háj elhasználása a mélyhűtőből, ezért készült el ez a pogácsa. 

Hozzávalók

Első tészta

Második tészta

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...