r
Nosalty Logó

Hagyományos francia töltött csiga

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
csakegygourmet
Hagyományos francia töltött csiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csigák előkészítése

Töltőanyag elkészítése

Összeállítás

Összesen 584 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csigák előkészítése

Töltőanyag elkészítése

Összeállítás

Összesen 5848 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csigák előkészítése

Töltőanyag elkészítése

Összeállítás

Összesen 93 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    826 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 584 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    181.6 g

Zsír

  • Összesen
    526.9 g
  • Telített zsírsav
    310 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8056 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    2699 mg
  • Foszfor
    3282 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    5484.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4791 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1544 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5596 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    5277 micro
Összesen 5848 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    130 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Csigák előkészítése

Töltőanyag elkészítése

Összeállítás

Elkészítés

Csigák előkészítése

  1. Egy héttel a tervezett elkészítési idő előtt szedjünk csigákat. Figyeljünk gyűjthetőségi időre (április 1-től június 15-ig, máskülönben védett állat), illetve arra, hogy megfelelő méretű példányokat gyűjtsünk (értem ezalatt a 3 cm-nél nagyobbakat).
  2. Jól szellőző, árnyékos helyre tegyük (pl. gyümölcsrekeszbe, hálóval lefedve), és mindennap mossuk át friss vízzel, és keféljük át őket. Ekkor már ne adjunk nekik enni, hogy kiürüljön a bélrendszerük, és ne legyen zöld-ízük.
  3. Az elkészítés napján szintén tegyük meg a fentebb leírt rituálét különösen figyelve a nem aktív (visszahúzódott) példányok eltávolítására.
  4. Tegyük oda a főzővizet forralni fűszerekkel: rozmaring, babérlevél, vöröshagyma, egész fekete bors, ételízesítő, tetszés szerint oregánó, fehér- és sárgarépa. Amikor kellőképpen forr gyújtsunk egy gyertyát, adjunk hálát a csigáknak, és búcsúzzunk el tőlük beletéve a lobogó vízbe. Főzzük egy órát.
  5. Miután lehűltek a csigaházak, készüljünk oda a ház és a csigahús elválasztására: bal kezünkbe fogjuk a házat, majd egy villa segítségével és egy csavaró csuklómozdulattal húzzuk ki belőle. A legtöbb esetben ez könnyűszerrel megtörténik, ha netán beleszakad, az sem tragédia.
  6. A most már üressé vált csigaházakat újfent mossuk át.
  7. A csigatestekről vágjuk le a haslábukat, és ecetes vízzel többször súrolva mossuk át őket, amíg a nyálkaréteg teljesen el nem tűnik.

Töltőanyag elkészítése

  1. Robotgépbe téve kavarjuk krém állagúra a szobahőmérsékletű vajat, a lereszelt fokhagymát, egy kisebb apróra vágott vöröshagymát, a friss petrezselymet, a fekete borsot, sót és a fehérbort.
  2. Ízlés szerint a töltelékbe vagy legalább egy részébe tehetünk egy kis csavart: erdei gombákat vágjunk apróra aszalt paradicsommal, és dinszteljük meg, majd ezt adjuk hozzá a fentebb részletezett alap egy részéhez.

Összeállítás

  1. Egy vastagabb zacskóba töltsük a vajas keveréket, majd az egyik sarkát vágjuk le, hogy precízebben tudjuk adagolni a házakba a krémet.
  2. Egy réteg krém-egy csiga-zárókrém.
  3. Forrós sütőben süssük addig, amíg a vaj el nem kezd sercegni, és kellemes színt kap (kb. 30 perc)
  4. Együk franciásan bagettel. Locsoljuk meg citromlével.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 9301
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 08.

Ajánló

Ne egyedül álljunk neki a procedúrának, hanem inkább borozgatva, zenét hallgatva barátokkal.  (Mi hárman voltunk, és több mint két órát foglalatoskodtunk vele). A maradék vaj könnyen fagyasztható és fogyasztható mindenféle egyéb étellel (pirítósra kenve, húst sütni ...) Bátran kísérletezzünk egyéb töltelék-variációkkal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos francia töltött csiga
csakegygourmet 78 recept

Egy kedves baráttal szeretünk előrukkolni nem hétköznapi ínyencségekkel (lásd később a szöcskereceptem) a különböző összejöveteleken. Így történt ez a legutóbbi házibuli alkalmával is, amikor is mindenki odáig volt a haslábúakért. Valahogy a gombás jobban ízlett az embereknek. Ez a 70 csiga kevésnek bizonyult a 25 fős baráti társaságnak. Aki szereti a tengeri herkentyűket, az eztán az éticsigát szárazföldi (macerás) kagylónak fogja hívni.

Hozzávalók

Csigák előkészítése

Töltőanyag elkészítése

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...