r
Nosalty Logó

Hagymás sültbrokkoli-krémleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Hagymás sültbrokkoli-krémleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

209
Kalória
5.1g
Fehérje
15.1g
Szénhidrátok
15.5g
Zsír
240.8g
Víz
500mg
Koleszterin
3.7g
Rost
4.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 839 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2115 micro
Összesen 209 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    1762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    963 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1091 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    4257 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8458 micro
Összesen 839 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

  1. Pirítsuk meg a mandulapelyhet. A brokkolirózsákat és a karikázott póréhagymát kevés olívaolajjal, chilipehellyel és sóval-borssal összeforgatjuk, és 225 fokos sütőben 15 perc alatt pirulósra sütjük. Amikor kész, a brokkoliból párat félreteszünk a tálaláshoz.
  2. Közben kevés olajon dinsztelni kezdjük a hagymát és a fokhagymát. Amikor már üveges, jöhetnek rá a sült zöldségek, ezeket együtt tovább pároljuk kicsit.
  3. Ezzel egy időben a KNORR póréhagymakrémleves-port keverjük ki fél liter vízzel csomómentesre, majd adjuk a zöldségeinkhez. Főzzük össze pár perc alatt, majd botmixerrel pürésítsük az egészet.
  4. Amikor már elég krémesnek érezzük a levesünket, keverjünk hozzá egy kevés vegán főzőkrémet (rizstejszínt), amitől kicsit lágyabb ízű lesz a levesünk. Szórjunk bele kevés petrezselymet is, majd tálaljuk a félretett sült brokkolirózsákkal és pirított mandulapehellyel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Krémlevest készíteni az egyik legegyszerűbb dolog a világon, a végeredményen azonban sokat dob, ha a fő alapanyagot (jelen esetben a brokkolit) előtte sütőben előpirítjuk!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ajo blanco

Az ajo blanco egy spanyol hideg leves, aminek az alapját a mandula és kenyér alkotja, amit szőlővel és olívaolajjal tálalnak. Igazán különleges, frissítő leves a maga nemes ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!